Νέα

Εποχή για προβάσια στην Άνδρο

Με μαχαίρι , τσάντα και πολύ περπάτημα στα βουνά για το μάζεμα τους, τα προβάσια με την ιδιαίτερη γεύση καθαρίζονται. πλένονται και μαγειρεύονται αφού ζεματιστούν, με κατσικάκι ή με χοιρινό αυγολέμονο ή με μπακαλιάρο στο πιο νηστίσιμο.

«Μυρίζουμε» ελαφρώς με λάδι ένα μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και δύο κρεμμύδια ξερά κ’ αυτά ψιλοκομμένα στο χέρι,

βάζουμε μία ψιλοκομμένη ντομάτα , τα ζεματισμένα προβάσια, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα περίπου μία ώρα,

Τέλος μπαίνουν και τα ξαλμυρισμένα κομμάτια μπακαλιάρου και τα’ αφήνουμε στη φωτιά 20΄ περίπου λεπτά

Μαρία Κορρέ

περισότερα: https://www.androsfilm.gr/index.php/2009/05/28/blog-post_28-57/

.

1 Comment

  • πολύ κούραση στο προσωπικό του Αρχαιολογικού, πράγματι τα προβάσια είναι πολλά!!! Κουράγιο!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio