Εδώ στην Άνδρο και σε μερικά ακόμα νησιά τα ξέρουμε σαν προβάσια, αλλού τα λένε και αμάραντα ή λιμόνια κολπωτά και επίσημα οι επιστήμονες Limonium sinuatum της γνωστής οικογενείας των PLUMBAGINACEAE. Τρυφερά τον χειμώνα τα μαζεύουμε πάντα στα ίδια μέρη και τα μαγειρεύουμε φρικασέ με κρέας κατσικίσιο , χοιρινό ή με μπακαλιάρο. Ανθίζουν από την άνοιξη και μπορούμε να τα δούμε ανθισμένα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Τα άνθη τους πέρα από την ιδιαίτερη ομορφιά τους έχουν την ιδιότητα να μη μαδούν και να διατηρούν το χρώμα τους και αποξηραμένα , γι ’αυτό χρησιμοποιούνται κατά κόρον στη διακόσμηση
(προβάσια στο Καλλιβάρι)
.