Ο Γαστρονόμος Νοεμβρίου συναντά τους Έλληνες καραβομάγειρες και ένας από αυτούς είναι ο Ανδριώτης Αντώνης Καλόγνωμος που ετοιμάζει την φημισμένη βαπορίσια μακαρονάδα με ροζμπίφ και θυμάται: «Ούτε και τρόποι επικοινωνίας υπήρχαν όπως υπάρχουν σήμερα. Τότε είχαμε μόνο το “Ράδιο Ελλάς”. Όλη την ώρα “Έλα, μ’ ακους; Έλα, σ’ ακούω!”, και να σε ακούνε όλα τα καράβια…»
Λόγια και γεύσεις της πλώρης από 13 καραβομάγειρες στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή με την Καθημερινή.
Η άγνωστη κουζίνα των βαποριών, τα μυστικά της, οι τεχνικές της και οι άνθρωποι που φροντίζουν το στομάχι των ελληνικών πληρωμάτων στις θάλασσες του κόσμου.
Από τον Πειραιά στην Άνδρο, στη Χίο, στη Θηρασιά, στην Αμοργό και στην Κάλυμνο, καταγράφει την ναυτική κουζίνα των Ελλήνων μέσα από μοναδικές συνταγές, αλατισμένες από όλες τις θάλασσες του πλανήτη: Το ροζμπίφ της Κυριακής, η βαπορίσια μακαρονάδα της Δευτέρας, ο μουσακάς της Πέμπτης, το ρολό κοτόπουλο και η κρεατόσουπα, η πάστα αμυγδάλου και η τούρτα νες καφέ…
Ο Γαστρονόμος Νοεμβρίου κυκλοφορεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024 , με την Καθημερινή