Βραβεία Γαστρονόμου: Οι Κυκλαδίτες που παλεύουν με τη γη και οι ηρωίδες της λαϊκής μαγειρικής.
Την πολυαναμενόμενη λίστα με τους βραβευθέντες παραγωγούς παρουσίασε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο, το κορυφαίο γαστρονομικό περιοδικό της Ελλάδας, ο «Γαστρονόμος» που εκδίδεται από την εφημερίδα «Καθημερινή»
Tα 17α Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου», βράβευσαν τους καλύτερους Κυκλαδίτες παραγωγούς για το 2024 σε μία τελετή απονομής που φιλοξενήθηκε στο εμβληματικό Θέατρο Απόλλων, το οποίο συμπληρώνει 160 χρόνια ζωής.
Στη λίστα με τους βραβευμένους και οι Αφοί Τριδήμα για την “Λούζα χωρίς συντηρητικά”
Το βραβείο παραγωγής αλλαντικών μάς ταξίδεψε φέτος στην Άνδρο και στην οικογενειακή αλλαντοποιία Αφοί Τριδήμα, που παράγει λούζα και άλλα κυκλαδίτικα αλλαντικά χωρίς συντηρητικά. Μαστιχωτή υφή, γεύση μεστή, γλυκιά, με ένταση και βάθος, αλμυρούτσικη, με ελάχιστο λίπος.
Περισσότεροι βραβευθέντες από τις Κυκλάδες στο https://www.kathimerini.gr/society/563281996/ta-17a-vraveia-poiotitas-toy-gastronomoy-taxidepsan-sti-syro-kai-timisan-kykladites-paragogoys/?