Νέα

Στην Λέσχη Ανδρίων διαβάζουν και συζητούν το βιβλίο «Θαλασσινοί» της Ανδριώτισσας Ιουλίας Ζαννάκη-Λιάλιου

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Λέσχης Ανδρίων ξεκίνησε τις συναντήσεις της και καλωσόρισε νέα μέλη! Τον Οκτώβριο διαβάζουμε το βιβλίο «Θαλασσινοί» της Ανδριώτισσας Ιουλίας Ζαννάκη-Λιάλιου και δίνουμε ραντεβού για την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, 3-11, στις 6 το απόγευμα, για να το συζητήσουμε!

«Χριστούγεννα, κι η μάνα θα ελπίζει και θα προσμένει σε μια αμμουδιά της πατρίδας η θάλασσα να με βγάλει ακέραιο. Μα εγώ στα σπλάχνα του πελάγου σκοτεινές αποικίες θα διαβαίνω, ταξιδευτής αιώνιος στα ακοίμητα πέλαγα. Η μάνα μου σκύβει πάνω από το λίκνο μου, το λίκνο της θάλασσας. Αφουγκράζεται την ανάσα μου και προσδοκά την Ανάσταση. Να με δει περιμένει σαν και Κείνης το γιο να βαδίζω πάνω στα κύματα να ανηφορίζω στο σπίτι.
Τα παιδιά μου θα με αναζητούν στις παλιές φωτογραφίες που όλο θα ξεθωριάζουν, θα χάνονται. Στις κορνίζες ο χρόνος θα αφήσει ανέπαφη τη μορφή μου. Μακρινή παρουσία. Μακρινή απουσία. Ο πατέρας που ταξιδεύει.
Αιώνιος ταξιδευτής.»

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio