Νέα

Άμα στη γειτονιά επιστρέφει το μεράκι!

 

Απίστευτα πράγματα γινήκανε τo απόγευμα της Τρίτης 1ης Οκτωβρίου 2024 στη περιοχή της πλατείας Παραπορτίου.

Καθαρίστηκε και επισκευάστηκε όλος ο περιβάλλων χώρος.

Μεταφέρθηκε  μία παρατημένη βάρκα μέσα σε παρτέρι.

Ήρθε κομπόστ από το Κόρθι.

Φυτεύθηκαν φυτά μέσα στη βάρκα.

Μεταφέρθηκαν οι παρατημένες βάρκες στο χωμάτινο οικόπεδο.

 

Καθαρίστηκε όλο το parking του Παραπορτιού.

Για όλα αυτά ευχαριστούμε από καρδιάς:

Τη Τούλα Μακρογκίκα για τη διάθεση της βάρκας.

Τις Κυρίες Κατερίνα Σκόρδου και τη Δέσποινα Καλογρίδη για τη μεταφορά του κομπόστ από το Κόρθι.

Τον φοβερό Θοδωρή Ξένο γιατί χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε ούτε τα κουπιά.

Τον Γιάννη Τουντασάκη για τη πολύτιμη βοήθεια του.

Την οικογένεια Μώρου για τη συνολική συμβολή τους σε όλες τις δουλειές.

Κυρίως όμως την ακούραστη Πρόεδρο του Τοπικού Κατερίνα Κατσιώτη, που χωρίς εκείνη το Παραπόρτι θα ήταν ακόμη μια μικρή χωματερή.

Και τέλος όλους εμάς (ας ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας) Τη Βενέτα, τη Ράνια, τη Μαρία, το Ντίνο, τον Σωκράτη και τον Βαγγέλη για το τρέξιμο , την επιμονή, την υπομονή, τις ιδέες, αλλά και τις χειρονακτικές εργασίες όπου χρειάστηκαν.

Οι Παραπορτιανοί

4 Σχόλια

  • Τουλάχιστιν ο Σωκράτης θα ποτίζει τα φυτά στην βάρκα – γλάστρα μέχρι να φύγει ή θα ξεραθούν πρόωρα κι αυτά;;

  • Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια Σε όλους τους διοργανωτές
    όταν έχεις όρεξη και μεράκι όλα γίνονται
    Μακάρι σε όλα τα μέρη του νησιού να γίνονται κάτι τέτοια
    Και πολλά συγχαρητήρια Στην κινηματογραφική λέσχη που μας φέρνει αυτά τα ευχάριστα νέα

  • Επιθυμώ να δηλώσω υπεύθυνα ότι η μία από τις βάρκες που μεταφέρθηκαν – αυτή με το πορτοκαλί χρώματος ανώστρωμα – δεν είναι “παρατημένη” , μου ανήκει ως ιδιοκτησία από το 1978 (όπου την κέρδισα σε διαγωνισμό γνώσεων του περιοδικού “Ψαροτούφεκο” !) για γνώσεις σε θέματα ερασιτεχνικής αλιείας ! Έκτοτε την τραβούσαμε στην αμμουδιά του Παραπορτίου για 20 και πλέον χρόνια, πριν ΠΑΡΑΝΟΜΑ – με δόμηση επάνω στην Ζώνη Αιγιαλού , 50 Μ από την ανάβαση του χειμερινού κύματος, όπως ορίζεται σαφώς στην Νομοθεσία – κτίστηκε ο χώρος στάθμευσης καταλαμβάνοντας την Ζώνη Αιγιαλού ! Δεν αντιδράσαμε (εγώ και άλλοι τουλάχιστον 12 ιδιοκτήτες λέμβων) αναγνωρίζοντας το κοινό Ώφελος και τις μεταφέραμε άλλοι στο Λιμάνι και άλλοι στην Αγία Θαλασσινή ! Και από εκεί όμως διωχθηκαμε ΠΑΡΑΝΟΜΑ – αν και η περιοχή ήταν ορισμένη για πρόσδεση και διαχειμανση λέμβων, όταν φτιάχτηκε η πλατεία στην θέση των παλαιών Σφαγείων ! Ως λοιπόν κοινοί “εγκληματίες ” διωχθηκαμε και αναγκαστικά η βάρκα μου μεταφέρθηκε στο μεγάλο οικόπεδο του Δήμου στο Παραπόρτι. Εν τω μεταξύ εγώ μεν επτώχευσα, παραμένω άνεργος από το 2009 και δεν είχα την δυνατότητα να την χρησιμοποιώ αφού ακόλουθα πληγηκα από Οστεοαρθρίτιδα και είμαι πλέον ΑμεΑ με 60% αναπηρία ! Όμως όταν πάλι κλήθηκα από τον Δήμο να απομακρύνω την βάρκα μου για να καθαριστεί το συγκεκριμένο οικόπεδο το έπραξα άμεσα (με χρήματα που δύσκολα συγκέντρωσα) και την τοποθετήσαμε – ΜΕ ΣΥΝΑΊΝΕΣΗ του Δήμου – κατω από τον κήπο της Θεοσκέπαστης και δίπλα στους μεταλλικούς κλωβούς της Ανακύκλωσης ! Από εκεί όμως κάποιοι – ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΟΠΟΊΗΣΗ Η ΤΗΝ ΣΥΝΑΊΝΕΣΗ ΜΟΥ – την έσυραν μέσα στον χώρο στάθμευσης , όπου και βρισκόταν έκτοτε. Προς τιμή της λοιπόν η κυρία Κατσιώτη με βρήκε και ζήτησε την συναίνεση μου για την μεταφορά σε καταλληλότερη θέση – όπου και ως Μηχανικός της πρότεινα την άκρη του μεγάλου και καθαρισμένου οικόπεδο , πίσω από τον υπάρχοντα οικίσκο ! Επομένως συγχαίρω και εγώ για την πραγματοποίηση αυτή, επιπλέον δε προτείνω την κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικής σκαλωτής κατασκευής με ράουλα , που με ευκολία και ασφάλεια να εναποτίθενται οι βάρκες και συρόμενες (όπως σε συρτάρια κομοδίνου) να οδηγούνται με τρέιλερ στην θάλασσα. Αυτό θα επιτρέψει επιτόπου μικρο-επισκευές και ελαφρύ πλύσιμο με μια μικρή χρέωση υπέρ του Δ.Λ.Τ. Άνδρου (π.χ. 5 Ευρώ για την χρήση λάστιχου με γλυκό νερό).

  • Συγχαρητήρια!! Ο περίγυρος και απίστευτη ομαδα για άλλη μια φορά μεγαλουργεί!!!
    Μπράβο σε όλους σας! Και στα επόμενα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio