Νέα

Πέμπτη 26/9, Κιν. Λέσχη, “Tack”, μία ταινία για το κίνημα #MeToo

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης παρουσιάζει επιλεγμένες ελληνικές ταινίες από το πρόγραμμα της 26ης διοργάνωσης σε πόλεις, κινηματογραφικές λέσχες και κινηματογραφικούς φορείς.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου συμμετέχει και φέτος με προβολές.
Η σημερινή ταινία:
Tack  Σκηνοθεσία:Βάνια Τέρνερ Διάρκεια: 96′
greek spk english subs
Η Ολυμπιονίκης που πυροδότησε το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα δίνει τη δύναμη σε μια νεότερη αθλήτρια να σπάσει τη δική της σιωπή. Σε μια δίκη-ορόσημο, η Σοφία στέκεται στο πλευρό της Αμαλίας, η οποία αποφασίζει να καταγγείλει τον πρώην προπονητή της για τη συστηματική κακοποίηση που υπέστη από εκείνον όταν ήταν παιδί.

Χρειάστηκαν εφτακόσιες ώρες μοντάζ για να βγει αυτή η ταινία ντοκιμαντέρ που με τρυφερή προσοχή ανατέμνει ένα τραύμα που αφορά μια κοινωνία ολόκληρη. Είναι ο αγώνας δυο γυναικών να ακουστεί η ιστορία τους. Ο αγώνας και η αγωνία της οικογένειας της Αμαλίας που στέκεται στο πλευρό της. Τα ερωτηματικά της Σοφίας σε σχέση με τον πατέρα της, ερωτηματικά που ενδεχομένως μοιράζονται κι άλλες γυναίκες που έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη θέση. Μα πάνω απ’ όλα είναι ο αγώνας δυο γυναικών που ενώνουν τις δυνάμεις τους, και υψώνουν τη φωνή τους απέναντι σε μια κοινωνία βολεμένη, δυσκίνητη και εχθρική σε οτιδήποτε προσπαθεί να την ξεβολέψει.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio