Νέα

Με αφορμή τους νέους κάδους απορριμάτων….

“Ο Δήμος μας στο πλαίσιο των προσπαθειών για την βελτίωση του επιπέδου καθαριότητος προχώρησε στην παραγγελία και τώρα στην παραλαβή 300 καινούργιων κάδων απορριμμάτων, χωρητικότητας 1.100 λίτρων.
Οι κάδοι αυτοί θα αντικαταστήσουν πολλούς παλαιούς, που παρουσιάζουν σημαντικές φθορές, ενώ θα ενισχυθούν με επιπλέον κάδους σημεία με πρόβλημα υπερχείλισης, ύστερα από τις υποδείξεις των υπαλλήλων καθαριότητας.
Παράλληλα προχωράμε μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης σε προμήθεια μπλέ κάδων ανακύκλωσης.
Στόχος είναι η γενικότερη βελτίωση της καθαριότητας, αλλά και ειδικότερα μέσω της ευαισθητοποίησης της ανακύκλωσης, προκειμένου να μειωθεί ο μεγάλος όγκος των απορριμμάτων στο νησί μας και να είναι λιγότερο δύσκολη η διαχείριση τους.
Η συμμετοχή όλων μας, Δήμου, υπηρεσίας καθαριότητος και δημοτών, είναι απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου.”
Σχόλια:
TiLion Tilemachos Tiniakos

Συγχαρητήρια!
Dimitris Lotsaris

Παρόλο που είναι πιο φθηνοι είναι λάθος επιλογή οι πλαστικοί κάδοι . Α) όταν σπάσουν είναι άχρηστοι γιατί δεν επισκευάζονται
Β) δεν ανακυκλώνονται και δεν μεταφέρονται ευκολα όταν καταστραφούν .
Dimitris Lotsaris

Στην θητεία μας πάνω από 300 κάδοι μεταλλικοί επισκευάστηκαν και επαναχρησιμοποίηθηκαν με κόστος 1/3 της αρχικής τιμής αγοράς ενός μεταλλικού κάδου .
Theodosis Sousoudis

Φέρτε μας στοιχεία για αυτά που λέτε κ. Λοτσαρη.
Στη θητεία σας επισκευασατε περιπου 60 καδους…..και αυτό ήταν όλο. Οι 300 που αναφέρεστε αποτελούν παραμύθι και αποκύημα της φαντασία σας ή τους βλέπετε με κάποιο τρόπο περισσότερους.
George Mantjoros

Οι θετικές προσπάθειες στην καθαριότητα , δεν σηκώνουν αντίλογο και πολιτικάντικες ενστάσεις😉 ! Κε Δήμαρχε , δωστε μας σας παρακαλούμε και τα οικονομικά στοιχεία αυτης της σημαντικής προμήθειας !
Antonis Helmis

ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΚΟΣ ΓΙΑ ΛΊΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟ ΧΟΝΕΨΟΥΝΕ ΑΚΌΜΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΈΣ ΓΙΝΑΝΕ, ΤΕΛΕΙΟΣΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΡΓΟΥΝ ΑΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ Κ ΜΗ ΠΕΤΑΓΕΣΤΕ ΔΙΑΡΚΟΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΣΑ ΚΑΤΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…Α Κ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΓΑ…. ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΜΙΛΑΤΕ…. ΕΠΙΣΚΕΥΆΖΟΝΤΑΙ Κ ΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΔΟΙ…
Nikos Kaloyeras

Επιτέλους.
Κάδοι με πετάλι ώστε να παραμένουν κλειστοί, κάτι που αυτομάτως σημαίνει καθαριότητα ,σε σχέση με την ντροπή και την βρωμιά των ανοιχτών κάδων και φυσικά ευκολία στο δύσκολο έργο των ανθρώπων που εργάζονται στην καθαριότητα μιας και τα σκουπίδια δεν ανακατεύονται από γάτες και νερά.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Ηλέκτρα Δήμα

Όσοι θα πείτε για τους κάδους ότι είναι πλαστικοί ,να σας θύμησω πως σε όληκληρη την Ευρώπη πλαστικοί είναι,και μιλάμε για χώρες έτη φωτός μπροστά από έμας .
Ας κρατάμε εμείς το νησί καθαρό, και ας είναι και από χαρτί οι κάδοι 🤷🏼♥️
Αντε να δούμε…έχω πάρει τηλέφωνο στο Δήμο 3 φορές τους τελευταίους 4ης μήνες ότι στο Ατενι 9 στους 10 κάδους είναι σπασμενοι και διαλυμενοι..ότι στην διαδρομή Μπατσι Κατακοιλο Ατενι 9 στις 10 λάμπες είναι καμμενες..δρόμος σκοτεινός και επικίνδυνος…
για να δούμε….
Vouni

Μπράβο σας… Θα μπορούσατε, παρακαλώ, να αδειάσετε και τους παλιούς κάδους στο Έξω Βουνί, γιατί θα μας φάνε τα ποντίκια;
Anna Valma

Είναι πολύ ενθαρρυντικό να γίνονται εργασίες για την σωστή διαχείριση των σκουπιδιών. Παράλληλα όμως, επιτρέψτε μου να προτείνω, την σωστή ενημέρωση των κατοίκων του νησιού μας, όσο αφορά την ανακύκλωση. Υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι της Άνδρου που δεν γνωρίζουν καν τι είναι ανακύκλωση.
Anna Glinou

Μπράβο παιδιά!!! καλημέρα!
Theodor Katrives

Μπράβο, καλό είναι να στερεωθουν για τους αέρηδες!
Dimitris Begleris

Μπράβο. Ότι γίνεται με στόχο την βελτίωση του περιβάλλοντος αξίζει αναγνώρισης. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον στο Γαύριο που κατοικώ από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο απολαμβάναμε υποδειγματική καθαριότητα. Δεν έχω γνώση κόστους κάδων, αλλά στο άκουσμα για τους μπλέ κάδους μόνο χειροκρότημα έχω.
Violetta Tataki

Συγχαρητήρια!!! Πρόοδος και καθαριότητα!!
Sophie N. Cotzia

Μπράβο μεν αλλά! Με τον αέρα της Ανδρου τους πλαστικούς τους βλέπω κατά Τήνο ή Σύρο μεριά με το πρώτο 8άρι
Με αφορμή την ανάρτηση του Δήμου για την παραλαβή νέων κάδων απορριμμάτων και τα ποικίλα  από κάτω από την ανάρτηση  σχόλια  ο Κ. Λουκρέζης επισημαίνει:  
Αυτό που συμβαίνει κάθε φορά που ανακοινώνεται κάτι θετικό από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, να υπάρχουν σχόλια ( καλοπροαίρετα θα πω) αλλά με υποδείξεις ότι “ναι μεν αλλά το τάδε στενό είναι βρώμικο, το τάδε χωριό δεν καθαρίστηκε, αυτοί οι κάδοι θα βρεθούν στη Τήνο, αυτοί οι κάδοι είναι φτηνοί και δεν επισκευάζονται κλπ” δεν νομίζω ότι βοηθούν το νησί και τη ομόθυμη (όπως κάποιοι επικαλούνται) αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Είναι παντελώς αδύνατο με 5 όλους κι όλους ανθρώπους (που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους) να καθαριστούν σε λίγες μέρες όλα τα χωριά, ούτε να επισκευαστούν/αντικατασταθούν όλα τα εφόδια του Δήμου ή να γίνουν μεγάλα έργα πνοής μέσα σε 5-6 μήνες.
Με μεγάλη ευαισθησία και χωρίς καμμιά αντιπολιτευτική στο παρελθόν διάθεση ρωτάω.
Είναι καλύτερο να μην καθαριστεί κανένα χωριό και δρόμος από το να καθαριστούν κάποια που προλαβαίνουν οι άνθρωποι της καθαριότητας;
Είναι καλύτερο να βλέπουμε παντού κατεστραμμένους κάδους από το να έρθουν καινούργιοι και καθαροί;
Πάντα κάποιοι θα αναποδογυρίσουν ή θα σπάσουν τα ροδάκια τους από τη χρήση και τα 9ιαρια μποφόρ.
Να μην τους αλλάξουμε λοιπόν επειδή θα υποστούν κι αυτοί βλάβες με το χρόνο;
Ας επιδοκιμάσουμε κάθε προσπάθεια και ναι ας είμαστε κριτικοί (δεν λέω όχι) απέναντι σε ολιγωρίες και την αδράνεια.
Όσον αφορά το κόστος εγώ μαζί σας να δοθούν τα στοιχεία.
Να ζητήσουμε όμως και τα οικονομικά στοιχεία τόσων έργων που διαφημίζει ότι έκανε (και μπορεί πράγματι να έκανε) η προηγούμενη Δημοτική Αρχή??
Η αντικειμενική ενημέρωση αυτό νομίζω επιτάσσει.
Κωνσταντίνος Λουκρέζης

1 Comment

  • Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι αυτό το μεγάλο Αλαλούμ. Με τους καινούργιους κάδους
    Γίνεται μία ανανέωση στους παλιούς που είναι το πρόβλημα;
    Η αντιπολίτευση και πολλοί άλλοι ψάχνονται να βρούνε κάτι να κατηγορήσουν τον καινούργιο δήμαρχο
    δεν τρέπονται λιγάκι

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio