Νέα

Βήματα για τη διαχείριση των ανεπιτήρητων κατσικιών στην Τήνο

Ο Δήμος Τήνου προχωρά σε σημαντικά βήματα για τη διαχείριση των ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων και την ανάπτυξη κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης στο νησί. Με απόφαση του Δημάρχου Τήνου, η οποία ελήφθη στις 7 Αυγούστου 2024, ανατίθεται στον κ. Γεώργιο Παγανέλη του Γεωργίου, άμισθο σύμβουλο του Δημάρχου επί θεμάτων αγροτικής ανάπτυξης, η αρμοδιότητα της εξασφάλισης κατάλληλου χώρου ή της σύστασης και δημιουργίας Κτηνοτροφικής Εκμετάλλευσης του Δήμου Τήνου.

Η απόφαση αυτή προκύπτει από την ανάγκη για αποτελεσματική διαχείριση των ανεπιτήρητων ζώων που βρίσκονται στο νησί, κάτι που θεωρείται απαραίτητο για τη διατήρηση της ισορροπίας και της ευημερίας της τοπικής αγροτικής οικονομίας. Ο κ. Παγανέλης, με την εμπειρία του και τη γνώση του σε θέματα κτηνοτροφίας και αγροτικής ανάπτυξης, αναλαμβάνει δύο κύριες αρμοδιότητες:

  1. Την εξασφάλιση χώρου και τη σύσταση ή δημιουργία Κτηνοτροφικής Εκμετάλλευσης για τη διαχείριση των ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων.
  2. Την αξιοποίηση της γνώσης και εμπειρίας του για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής του Δήμου Τήνου για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης και της κτηνοτροφίας στο νησί, αναδεικνύοντας τη σημασία της βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών και ζωικών πόρων για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας

 

1 Comment

  • Υπάρχει σχετικός νόμος που δίνει το δικαίωμα στο Δήμο, να μαζεύει τα άγρια και να τα κράτα για λίγες μέρες σε χώρο, όπου μετά όσα δεν αναζητηθούν από τους ιδιοκτήτες, να τα σφάζει και να τα δίνει σε άπορους ή σε ιδρύματα του Νησιού.
    Υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός από άγριες κατσίκες και τραγους ,τα οποία καταστρέφουν τα πάντα ( αμπελια ,δέντρα ) ακόμη και τα λουλούδια από τις αυλές των σπιτιών στα χωριά.
    Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν Είναι αργά για τα αμπέλια και τις ελιές κλπ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio