Μεγάλο πρόβλημα φέτος η ξηρασία, ποτάμια και πηγές στέρεψαν, ακόμα και στους μπαξέδες κάτω από τα Λειβάδια έχουν στρίψει τα φύλλα των δέντρων, μονάχα ένα σημείο μέσα στο ποτάμι φαίνεται να έχει νερό και ζωηρή πρασινάδα όταν πλησιάσεις όμως κοντά σε παίρνει η μπόχα από τα βρωμόνερα.
Είναι το σημείο που είχε κανονιστεί να πέφτουν μόνο τα νερά της κουζίνας και των ντούζ από τα σπίτια του χωριού , σε μια προσπάθεια ώστε οι βόθροι των σπιτιών να μη γεμίζουν εύκολα. Όλα αυτά τα περίπλοκα επινοήθηκαν πριν γίνει το δίκτυο αποχέτευσης και ο βιολογικός στο λιμάνι της Χώρας.
Το δίκτυο μέσα στο χωριό μελετήθηκε, κατασκευάστηκε με χορηγία του Αλκιβιάδη Τάττου και αισίως τελείωσε το 2014, ο κεντρικός αγωγός πέρασε και ένωσε με αυτόν της Χώρας πριν 3 χρόνια και αμέσως δόθηκε η άδεια να ενώσουν όλα τα σπίτια με τον αγωγό και το πρόβλημα να λυθεί αυτόματα, αλλά φευ! Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες ντόπιες πηγές αυτοί που έχουν ενώσει μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και όλα δείχνουν ότι το ποτάμι ακόμα μολύνεται και λίγο πιο κάτω είναι το πηγάδι της Αβύσσου που δίνει νερό σ’ όλη την περιοχή της Χώρας της Άνδρου;
Γιατί ποτέ δεν γίνεται ένας υποχρεωτικός έλεγχος, ώστε να ενωθούν όλα τα σπίτια με τον αγωγό; όχι μόνο εδώ αλλά και παραλιακά που τα νερά της θάλασσας είναι “να τα πιείς στο ποτήρι” και κολυμπάς αμέριμνος.
Μόνο ο χορηγός o κ. Τάττος επιμένει για μία πραγματική πράσινη Άνδρο και ήδη έχει πληρώσει και είναι έτοιμη η μελέτη της αποχέτευσης στα Βραχνού, ενός χωριού που αν και έχει καταπληκτική θέα έτσι που είναι χτισμένο πάνω σε βράχο δεν μπορεί να δεχτεί περισσότερους κατοίκους λόγω του αποχετευτικού του προβλήματος