Νέα

Τρίτη 23/7, η ιταλική ταινία “Η Χίμαιρα”

Τρίτη 23 /7/34 σινέ αυλή

Η Χίμαιρα

La Chimera

Ιταλογαλλική δραματική ταινία του 2023 Έγχρ., Διάρκεια: 130′

Ο Βρετανός αρχαιολόγος Άρθουρ επανασυνδέεται με μια ομάδα Ιταλών τυμβωρύχων, οι οποίοι λεηλατούν ετρουσκικούς τάφους. Εκείνοι αναζητούν οτιδήποτε πολύτιμο μπορεί να πουληθεί σε αρχαιοκάπηλους, ενώ εκείνος έχει στο νου του την Μπενιαμίνα, τον μεγάλο, χαμένο έρωτά του, τον οποίο θέλει να συναντήσει ξανά στον κάτω κόσμο.

Σκηνοθεσία: Αλίτσε Ρορβάκερ

Με τους: Κάρολ Ντουάρτε, Τζος Ο’Κόνορ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι

Κάθε ταινία της Αλίτσε Ρόρβαχερ είναι μια κοσμογονία: μια άσκηση δημιουργικής ελευθερίας, ένα ταξίδι σε κόσμους που θεωρούσαμε για πάντα χαμένους, μια ανασκαφή με την αρχαιολογική σκαπάνη στις θαμμένες γενεαλογίες των συναισθημάτων. Στην τελευταία της ταινία αυτή η ενέργεια μετατρέπεται σε μεθοδολογία και θεματική, καθώς σκιαγραφεί το πρόσωπο της Χίμαιρας για τον καθένα μας. Σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας που βρίθει ερειπίων, για τους tombaroli –τους αρχαιοκάπηλους– η Χίμαιρα σημαίνει λύτρωση από τη δουλειά και όνειρα για εύκολο πλούτο. Για τον Άρθουρ η Χίμαιρα μοιάζει με τη γυναίκα που έχασε, την Μπενιαμίνα.

Για να τη βρει, προκαλεί το αόρατο, ψάχνει παντού, πηγαίνει μέσα στη γη αναζητώντας την πόρτα στη μετά θάνατον ζωή για την οποία μιλούν οι μύθοι. Σε ένα περιπετειώδες ταξίδι μεταξύ ζωντανών και νεκρών, ανάμεσα σε δάση και πόλεις, σε γιορτές και μοναξιές, ξετυλίγονται τα αλληλένδετα πεπρωμένα αυτών των χαρακτήρων, όλα σε αναζήτηση της Χίμαιρας.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio