Νέα

Ο Δήμαρχος Άνδρου σε συνάντηση εργασίας για την υγεία στα Κυκλαδονήσια

 Ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Ι. Σουσούδης παρευρέθη την  Πέμπτη 18/07/2024, σε συνάντηση εργασίας για το θέμα Υγείας στις Κυκλάδες, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο, στην Ερμούπολη Σύρου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν σημαντικοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, προεξάρχοντος του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη Παρόντες ο Υφυπουργός Υγείας κ. Θεμιστοκλέους, ο Διοικητής Β ΥΠΕ κ. Ροιλός, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, η Γ.Γ. του Υπουργείου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σύρου κ. Ρούσος, ο οποίος προκάλεσε αυτή την συνάντηση.
Συμμετείχαν επίσης όλοι οι Δήμαρχοι των Κυκλάδων, είτε δια ζώσης οι περισσότεροι, είτε με τηλεδιάσκεψη, καθώς και οι Πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών, όπως ο κ. Πολέμης του Κ.Υ. Άνδρου, και πολλοί άλλοι.

Αναφέρθηκαν από όλους τα χρόνια προβλήματα των Κέντρων Υγείας, κυρίως η υποστελέχωση, όπου οι παράγοντες του Υπουργείου καθώς και ο Υπουργός, δεσμεύτηκαν για λύσεις στο μέτρο του δυνατού.
Η συνάντηση έγινε σε κλίμα εποικοδομητικό και υπήρξε μια παραγωγική συζήτηση για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας στις Κυκλάδες.
Ο Δήμαρχος Άνδρου στη τοποθέτηση του επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τις δομές υγείας στα νησιά και συγκεκριμένα στην αναβάθμιση των υποδομών τους και την ενίσχυσή τους με ανθρώπινο δυναμικό. Ο Δήμαρχος, δεν εστίασε μόνο στις ελλείψεις αλλά προχώρησε σε προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων. Πρότεινε να δοθούν συγκεκριμένα, επιστημονικά και οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς και στο προσωπικό.
Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση της επανάληψής της, προκειμένου να αξιολογηθούν οι λύσεις που θα δοθούν.
Σε κάθε περίπτωση επιχειρήθηκε για πρώτη φορά μια συλλογική αντιμετώπιση του θέματος της υγείας που συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

2 Σχόλια

  • Επιτέλους μπορεί να κάνει κάτι για το κέντρο υγείας Είχανε πει πως θα κάνουνε τούτου εκείνο δεν έγινε τίποτα ακόμα λόγια λόγια λόγια
    Χρειάζεται μία μεγάλη αλλαγή σε όλα

  • Για την μετακίνηση των ΑμεΑ και των υπερηλίκων κατά μήκος των μόνιμων πεζοδρόμων στους 2 τουλάχιστον κύριους οικισμούς – Χώρα και Όρμο Κορθίου – θα μας πεί ο κύριος Δήμαρχος – και γιατρός – τι ακριβώς μέτρα έχει ή προτίθεται να λάβει ; Γιατί δεν είναι δυνατόν λόγω της αδυναμίας καθημερινά να βαδίσει κανείς εξ’ αυτών πάνω από 1 χιλιόμετρο ουσιαστικά να αποκλείεται από μια σειρά αναγκαίων προσβάσεων . Υπάρχει και ο Συνήγορος του Πολίτη, η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και ο Εισαγγελέας Σύρου , σε τελική ανάλυση !

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio