Νέα

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ :”Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άνδρου μας αφορά όλους”

Κυριάκος Θωμάς :

‘’ Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που θα επηρεάσει το σύνολο της ζωής στην Άνδρο  ερήμην των πολιτών; – Καταθέτουμε πρόταση 3 σημείων που εκφράζει  την πλειοψηφία των πολιτών’’

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ , Κυριάκος Θωμάς αναφέρεται με δήλωση του στη διαδικασία για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο:

‘’ Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άνδρου μας αφορά όλους.

Από τη διαμόρφωση του, θα εξαρτηθεί η ανάπτυξη του νησιού μας τα επόμενα χρόνια, η περιβαλλοντική ισορροπία και η αξιοποίηση των περιουσιών των πολιτών.

Μέσα από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα καθοριστούν χρήσεις γης( περιοχές τουριστικής ανάπτυξης, κτηνοτροφικές κτλ), θα οριοθετηθούν οικισμοί με πιθανότητα επέκτασης των ορίων τους, θα καθοριστούν  νέοι συντελεστές  δόμησης, θα χωροθετηθούν οι  οχλούσες δραστηριότητες κ.α.

Όλοι αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική είναι αυτή η διαδικασία και πόσο ακόμα πιο σημαντικό είναι να ενημερωθούν οι πολίτες, να υπάρξει διαβούλευση, να κατατεθούν προτάσεις.

Ο μόνος που δεν το αντιλαμβάνεται είναι ο κ.Σουσούδης που υποβαθμίζει τη διαδικασία, δεν επιθυμεί τη συμμετοχή των πολιτών , δεν θέλει να ακούγεται η γνώμη τους.

Για αυτό και επέλεξε να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες σε μια συγκέντρωση για την οποία κανείς δεν ενημερώθηκε αφού η ανακοίνωση της έγινε μόνο στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Για αυτό και δεν υπήρξε συμμετοχή, προφανώς αυτός ήταν ο σκοπός του.

Για την παράταξή μας ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι το πιο σημαντικό ζήτημα σε αυτή τη συγκυρία. Αποτελεί τον αναπτυξιακό χάρτη του νησιού μας και για αυτό πρέπει να διαμορφωθεί μαζί με τους πολίτες΄.

Σήμερα καταθέτουμε μια συνθετική πρόταση τριών σημείων  σε αυτή την κατεύθυνση:

1ον) Να ανασταλεί η σχετική διαδικασία έως τις 31 Αυγούστου γιατί είναι προφανές ότι εντός της τουριστικής περιόδου η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ασχολείται με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

2ον) Να οργανωθούν μέσα στο Σεπτέμβριο , ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου και ενημέρωσης των πολιτών σε Χώρα, Κόρθι, Μπατσί και Γαύριο.

3ον) Να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο , έχοντας και το σύνολο των προτάσεων πολιτών και φορέων.

Η πρόταση μας αυτή είναι συνθετική, δίνει διέξοδο στον κ.Σουσούδη και εκφράζει την κοινή λογική.

Ελπίζουμε να την αξιοποιήσει.

3 Σχόλια

  • Ο Λοτσαρης ,νομίζει ότι υπάρχει ΜΟΝΟ στην Άνδρο ο ιστοτοπος του κίτρινου τύπου……. !!!!
    Κατα αλλά οι προτάσεις του είναι για άλλη μια φορά ανούσιες…….

  • Εχει πολύ μεγάλο θράσος ο Κυριάκος Θωμάς
    Δεν έχει ζητήσει δημόσια συγνώμη για το επισοδειο του ξυλοδαρμού του Ν. Λ.

  • Τα έχει λίγο μπερδεμένα στον νού του ο αξιότιμος κύριος Θωμάς ! Προφανέστατα λόγω άγνοιας των ειδικών Πολεδομικών ορολογιών !
    Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Τ.Π.Σ.) δεν είναι και Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) !
    Το πρώτο είναι το πλέον σύγχρονο Πλαίσιο Σχεδιασμού για ολόκληρο το νησί και το αναθέτει κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού το ΥΠΕΝ μέσω του Τ.Ε.Ε. σε Μελετητικά γραφεία με την κατάλληλη σύνθεση.
    Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ήταν το παλαιότερο αντίστοιχο εργαλείο Πολεοδομικού Σχεδιασμού , που όμως εκπονούνταν κατόπιν και πάλι ανοικτού διαγωνισμού σε Μελετητικές Ομάδες (από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ ή ΥΠΕΚΑ) σε επίπεδο όμως αυτοτελούς οικισμού . Έτσι για την Άνδρο υπάρχουν 3 Γ.Π.Σ. – από το 1987 – για την Χώρα , το Γαύριο και τον Όρμο Κορθίου .
    Έτσι όταν σήμερα μιλάμε για Γ.Π.Σ. μιλάμε για κάτι παρωχημένο που απλά δεν υφίσταται πλέον !

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio