Νέα

Ευχαριστήρια επιστολή για την αγορά της νέας υδροφόρας του ΣΕΔΑ

Ιστορική αναδρομή αντικατάστασης της υδροφόρας

Την περασμένη χρονιά τον μήνα Αύγουστο και συγκεκριμένα στις 26/8/23 , είχαμε ταυτόχρονα δυο μεγάλες πυρκαγιές από κεραυνούς στην βόρεια Άνδρο , με αποτέλεσμα την καταστροφή μεγάλων εκτάσεων σε εκείνες τις περιοχές. Δυστυχώς σε εκείνο το συμβάν χάσαμε την μια υδροφόρα του Συλλόγου (ΣΕΔΑ6), γιατί εγκλωβίστηκε σε σημείο του δρόμου που εκδηλώνονταν εκείνη την στιγμή «φαινόμενο καμινάδας».

Το «φαινόμενο καμινάδας» είναι πολύ επικίνδυνη κατάσταση όπου ξαφνικά και ταυτόχρονα καίγεται με μεγάλη ένταση κάποια έκταση, ενώ πριν από κάποια δευτερόλεπτα δεν υπήρχε φωτιά στο σημείο. Είναι ένα φαινόμενο δύσκολα προβλέψιμο και στατιστικά πολλοί πυροσβέστες έχουν χάσει την ζωή τους από αυτή την αιτία. Στην προσπάθεια του να διαφύγει ο οδηγός, λόγω κακής ορατότητας, κινούμενο το όχημα προς τα πίσω, έπεσε σε παρακείμενο χαντάκι και ακινητοποιήθηκε εκεί, χωρίς να μπορεί να βγει. Ευτυχώς ο οδηγός κατάφερε να ξεφύγει, χωρίς να υπάρξουν σημαντικές συνέπειες. Η υδροφόρα όμως κάηκε ολοσχερώς.

Η ύπαρξη των υδροφόρων παίζει καθοριστικό ρόλο σε μια φωτιά, λόγω της σημαντικής επάρκειας νερού που παρέχεται στα πυροσβεστικά οχήματα. Επομένως η απώλεια της μιας υδροφόρας είναι σημαντικό πλήγμα σε επίπεδο καταστολής των πυρκαγιών.

Αμέσως μετά από την καταστροφή της υδροφόρας ξεκίνησε από τον Σύλλογο μας, η προσπάθεια αντικατάστασης της. Ανταποκρίθηκαν πολλοί όπου κατατέθηκαν ποσά, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός. Το ποσό που συγκεντρώθηκε μέχρι τις 22/11/2023, ήταν 18.236 €. Το κόστος αγοράς της ήταν 19.344 € με το ΦΠΑ.

Στις 6/10/23 κατατέθηκε η προκαταβολή καθώς είχε βρεθεί το κατάλληλο όχημα στην Γερμανία , ώστε να το δεσμεύσουμε. Μια παρένθεση εδώ, για να πούμε ότι για τα μεταχειρισμένα οχήματα, τα κόστη αγοράς τους έχουν σχεδόν διπλασιαστεί στις ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και το οποίο βλέπαμε να συμβαίνει. Επομένως έπρεπε να βιαστούμε.

Έτσι λοιπόν στις 15/11/23 , κατατέθηκε και το υπόλοιπο ποσό για την εξόφληση του ποσού αγοράς. Η διαφορά καλύφθηκε από το αποθεματικό του Συλλόγου. Δυστυχώς από τις 1/11/23 άλλαξε το καθεστώς στην Γερμανική νομοθεσία, που προβλέπει επιπλέον επιβαρύνσεις για την πιστοποίηση καταλληλότητας ώστε να νομιμοποιείται η μετακίνηση των μεταχειρισμένων οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Γερμανίας. Αυτό μας έβγαλε εκτός προϋπολογισμού και θα έπρεπε και αυτό να καλυφθεί από το αποθεματικό του Συλλόγου που υπήρχε για τις λειτουργικές δαπάνες του ΣΕΔΑ.

Εν ολίγοις το ποσό που συγκεντρώθηκε από τις δωρεές ήταν  18.236€ και η υδροφόρα έχει κοστίσει μέχρι τώρα 31.000€ δημιουργώντας οικονομικό πρόβλημα στον Σύλλογο. Ύστερα από πολύ προσπάθεια από κάποια μέλη του ΣΕΔΑ η υδφοφόρα σήμερα είναι έτοιμη όσον αφορά τις διαδικασίες εκτελωνισμού – έκδοσης πινακίδων,  σέρβις, μετασκευές δικτύων, αντικατάσταση αντλιών κλπ.  Είναι απόλυτα λειτουργική και μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στα Υψηλού (22/6).  Αυτό που υπολείπεται είναι η βαφή της.

Ευχαριστίες

Οι δωρεές για την αγορά της υδροφόρας προέρχονται από τους ακόλουθους δωρητές, ξεκινώντας από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους:

  1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΩΝ
  2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΔΙΝΟΥ
  3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΗΔΟΝΙΩΝ
  4. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΙΝΗΤΩΝ
  5. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΛΑΜΥΡΩΝ Ο ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  6. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΝΗΣ
  7. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ
  8. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΤΙΟΥ
  9. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΙΣΩ ΜΕΡΙΑΣ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟ
  10. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΛΗ ΣΥΡΟΥ
  11. SEA SATIN NINO
  12. CPF AMKE
  13. SEABORD BULKSERVICES LTD
  14. Π. ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
  15. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  16. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
  17. ΔΡΑΪΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  18. ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΚΩΣΤΗΣ
  19. ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ – ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
  20. ΚΩΣΤΗΣ ΦΟΙΒΟΣ
  21. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
  22. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  23. ΠΕΡΤΕΣΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ
  24. KARLINSKY RAPHAEL
  25. ΒΡΕΤΤΟΥ ΑΝΝΑ
  26. PLATON MICHAIL
  27. ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
  28. ΚΟΥΚΟΥΒΕΛΤΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  29. ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  30. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
  31. ΟΙΚ. ΤΣΕΠΕΡΚΑ ΙΩΑΝΝΗ
  32. M LAMOUR OU MME PAPADAKOU
  33. TILL HERMJAKOB
  34. ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  35. ΣΑΡΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  36. ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  37. ΜΥΩΤΕΡΗ ΜΑΡΟΥΛΙΤΣΑ
  38. ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  39. ΣΤΡΑΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  40. ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΓΗΣ
  41. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ
  42. ΕΠΑΜ.& ΚΑΤΕΡ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ
  43. ΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΛΙΑΝ
  44. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  45. ΣΟΥΡΙΚΑΣ Μ. – ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΗΣΙΟΣ Χ.
  46. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
  47. ΤΡΙΚΟΓΛΟΥ ΦΙΛΙΑ
  48. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
  49. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΑΜΙΝΑ
  50. ΤΖΙΡΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  51. ΓΛΥΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  52. ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  53. ΜΕΛΙΣΣΗΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  54. DORNBRUCH CHRISTIAN
  55. STAHLMANN URLIKE
  56. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
  57. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
  58. ΜΗΛΑ ΑΣΙΜΗΝΑ
  59. ΣΤΑΜΟΥ ΡΩΜΑΛΕΑ
  60. ΚΩΣΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  61. VINKESTEIJN JWC
  62. 2 ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΔΩΡΕΕΣ

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ανωτέρω δωρητές για την ανταπόκριση τους στο αίτημα μας, διαβεβαιώνοντας ότι η νέα μας υδροφόρα χωρητικότητας 14000 λίτρων θα αξιοποιηθεί στο έπακρο για τον λόγο που αγοράστηκε, προσφέροντας κοινωνικό έργο και συμβάλλοντας στο έργο της Πολιτικής Προστασίας στο νησί μας που όλοι μας αγαπάμε, προστατεύουμε και υπηρετούμε.

Ευχαριστούμε ακόμη τις Εταιρείες ΑΝΕΚ – SUPERFAST FERRIES για την δωρεάν μεταφορά της υδροφόρας από την Ανκόνα στην Πάτρα με το πλοίο “ΑΡΙΑΔΝΗ”,  όπως και την FAST FERRIES για την δωρεάν μεταφορά αυτής από Ραφήνα στην Άνδρο με το πλοίο «FAST FERRIES ANDROS».

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio