Νέα

Πέμπτη 4/7, σινέ αυλή, μια ταινία με κουβέντα για την άνοια, τη φροντίδα, το τραύμα και τη στοργική σχέση μητέρας και κόρης

“Η μνήμη που χάνεται, ένα ποτάμι που κυλάει”

«Αποχαιρετισμός: Ξαφνικά η μνήμη άρχισε να θυμάται» ένα βαθιά συγκινητικό και ανθρώπινο ντοκιμαντέρ της Άντας Πίτσου που καταγράφει την ιστορία της μητέρας της, διακεκριμένης ψυχοθεραπεύτριας Τούλας Βλαχούτσικου, η οποία όταν αρχίζει να χάνει τη μνήμη της αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο με ιστορίες για τη μνήμη.

 

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024,  22:00,  θα έχουμε την τιμή να γνωρίσουμε από κοντά τη δημιουργό της ταινίας κ’ να κουβεντιάσουμε για την άνοια, τη φροντίδα, το τραύμα και τη στοργική σχέση μητέρας και κόρης

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η διακεκριμένη Ελληνίδα ψυχοθεραπεύτρια Τούλα Βλαχούτσικου, πλέον κατάκοιτη και με άνοια, όταν αρχίζει να χάνει τη μνήμη της, γράφει ένα βιβλίο με ιστορίες για τη μνήμη.
Είκοσι χρόνια αργότερα, η κόρη της, η οποία έχει αναλάβει τη φροντίδα της, κάνει μία ταινία βασισμένη στις ιστορίες αυτές, αλλά και σε συνεντεύξεις ανθρώπων που την γνώριζαν προσωπικά. Mία ταινία για την άνοια, την φροντίδα, το τραύμα και την στοργική
σχέση μητέρας και κόρης.

Πρόκειται για το πρώτο ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτιδος. Η ταινία είναι παραγωγή της εταιρίας Maketa Media σε συμπαραγωγή με την Basement Productions.

Έτος παραγωγής: 2024
Χώρα παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 40 λεπτά
Γλώσσα: ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους
Σκηνοθεσία-Αφήγηση: Άντα Πίτσου
Παραγωγή: Εύη Στάμου
Φωτογραφία-Μοντάζ: Πιέτρο Ραντίν
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Λουκία
Μινέτου
Παραγωγή ήχου: Νίκος Γιατράκος
Ηχοληψία: Εύη Στάμου
Μιξάζ- Sound design: Κώστας Σαβουιδάκης
Color Grading: Δημήτρης Παναγόπουλος
Μουσική: ‘Αντα Πίτσου
Υποτιτλισμός: Δήμητρα Παγανοπούλου
Κοριτσάκι: Ραλλού Γιαννακούρου
Μίλησαν οι: Άγγελος Μίχας / Χριστίνα
Βλαχούτσικου / Πόλα Καραντάνα
Παραγωγή: Maketa Media
Συμπαραγωγή: Basement Productions

Βιογραφικό της σκηνοθέτιδας
Η Άντα Πίτσου σπούδασε στην Αμερική και πήρε πτυχίο με διπλή κατεύθυνση, στο τραγούδι και τη σύνθεση, από το Bennington College του Βερμόντ και μεταπτυχιακό στη σύνθεση στο New England Conservatory της Βοστώνης. Ξεκίνησε την καριέρα της τραγουδώντας σε συναυλίες του Μάνου Χατζηδάκη και συνέχισε γράφοντας μουσική για θέατρο, χορό, μιμική και video art (Δανάη Στράτου).

Η προσωπική της δισκογραφία αριθμεί 7 cd τα οποία κυκλοφόρησαν μεταξύ 2003 και 2018.

Το 2018 εισήχθη στη σχολή Σταυράκου στο τμήμα σκηνοθεσίας. Έχει σκηνοθετήσει τρεις σπουδαστικές ταινίες μεταξύ των οποίων
η μικρού μήκους ‘Violence Unseen’ (βραβείο στο International Video Poetry Festival Athens και πρώτο βραβείο στο Festival Largos y Cortos de Santiago). Η ταινία «Αποχαιρετισμός: Ξαφνικά η μνήμη άρχισε να θυμάται» είναι το πρώτο της ντοκιμαντέρ.

Λινκ για το teaser της ταινίας: https://vimeo.com/919955511

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio