Νέα

Λαϊκή Σκηνή Άνδρου: “Το παιχνίδι της σφαγής” του Ε. Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Άνδρης Θεοδότου & Δημήτρη Δεγαΐτη.

Τη μαύρη κωμωδία “Το παιχνίδι της σφαγής” παρουσιάζει η Λαϊκή Σκηνή Άνδρου σε σκηνοθεσία Άνδρης Θεοδότου & Δημήτρη Δεγαΐτη.

Μετά από 14 χρόνια παρουσίας στη θεατρική σκηνή της Άνδρου, και 9 έργα που έχουν παρουσιάσει στο κοινό, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της ομάδας που ίδρυσε ο Κώστας Τσαπέκος, καταπιάνονται φέτος με τη μαύρη κωμωδία του Ιονέσκο, ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του Θεάτρου του παραλόγου.
Ο Ευγένιος Ιονέσκο, ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του Θεάτρου του παραλόγου, διακωμωδεί στα έργα του τις πιο κοινότοπες καταστάσεις, ενώ απεικονίζει τη μοναξιά του ανθρώπου και την ασημαντότητα της ύπαρξής του.
Προκλητικό και επαναστατικό, το έργο ξεκινά σε μια πόλη, όπου μια ξαφνική επιδημία αρχίζει να την αφανίζει. Οι κάτοικοί της έρχονται αντιμέτωποι με κωμικοτραγικές, παράλογες καταστάσεις. Το παιχνίδι της σφαγής, μιλά για τον συμβολικό και τον πραγματικό θάνατο. Ο Ιονέσκο έλεγε: το κωμικό είναι τραγικό και η τραγωδία του ανθρώπου είναι μια κωμωδία.
Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές.
Πρωτότυπη μουσική Νίκος Ψαριανός.
Μουσική επιμέλεια Δημήτρης Δεγαΐτης.
Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Γκούμας Μηνάς, Δανιόλου Βιβή, Δήμα Λεονάρδος, Κοκότη Όλγα, Κολυδά Κατερίνα, Κολυδάς Γιώργος, Κωτσαρίνης Χρήστος, Μαγκανιώτης Γιώργος, Μαργέτη Σιμόνα, Πατέστα Βαρβάρα, Περτέση Έλλη, Στρατή Αγγελική, Τριδήμα Ευφροσύνη.
Στο Δημοτικό θέατρο Άνδρου (κλειστό) για μία μόνο παράσταση.
Κυριακή 30 Ιουνίου 2024.
Ώρα έναρξης 21:00
Κρατήσεις θέσεων στο κατάστημα “Παραπόρτι”, τηλ. 2282023777

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio