Νέα

Αγίου Πνεύματος στη πλατεία Κορθίου

Το Κόρθι είναι πάλι εδώ
Η πλατεία του Άνω Κορθίου ζωντάνεψε σήμερα Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024. Έμεινε πολλά χρόνια έρημη να θυμίζει περασμένα μεγαλεία. Ήταν κοινοτικό κέντρο στο πρόσφατο παρελθόν, με το κοινοτικό κατάστημα και το καφενείο της και πιο παλιά ήταν το κέντρο όλης της περιοχής Κορθίου, η πρωτεύουσά του.
(Ο πατέρας μου μου έλεγε πως για να περάσεις από αυτή, έπρεπε να ξεπεζέψεις και να βγάλεις το καπέλο σου, γιατί εκεί ήταν ο χώρος των αρχόντων. Μόνο ο προπάππος του τολμούσε να περάσει καβάλα και να μη βγάλει το καπέλο του. Ποιος ξέρει γιατί).
Σήμερα μετά τον αγιασμό και τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κοινοτικού κέντρου έγινε εκεί ένα ωραίο γλέντι από αυτά που συγκεντρώνουν όλα τα καλά. Καλό σπιτικό φαγητό, κρασί και μπίρες, εθελοντική προσφορά των κατοίκων, ωραία τοπικά όργανα και νεανικές παρουσίες στα όργανα, στο χορό, στο γλέντι.
Ο Γιώργος ο Ρόμπος που μας μίλησε στην αρχή, ο πρόεδρος του τοπικού κοινοτικού συμβουλίου, είπε κάτι που εξηγεί το πώς και το γιατί αυτής της εκδήλωσης:
“Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν υπήρχαν Αηδονιάτες, Πισωμερίτες, Κορθιανοί. Ήμασταν όλοι μαζί από όλα τα χωριά και έτσι θα συνεχίσουμε”.
Συγχαρητήρια σε όλους λοιπόν και μακάρι έτσι σιγά σιγά να ζωντανέψουν όλα τα χωριά της περιοχής μας που το καθένα τους είναι κι ένας θησαυρός κρυμμένος και αναξιοποίητος.
Αναστασία Σκόρδου
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Βίντεο VangLouk τον χειμώνα

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio