Νέα

Δήμαρχος Άνδρου: Καλούμαστε όλοι να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί

Δεύτερη μέρα της μεγάλης καταστροφικής φωτιάς που ξέσπασε σε μια από τις ομορφότερες περιοχές του νησιού μας.
Σήμερα η φωτιά με τις αναζοπυρώσεις, τα ξημερώματα άφησε ακόμα ένα μεγάλο σημάδι καίγοντας ένα όμορφο παραδοσιακό σπίτι στο χωριό Μεσαθούρι.
Κατά τα άλλα είχαμε μόνο μικρές εστίες όπου οι πυροσβέστες έδιναν άμεσα την λύση.
Ύστερα από τον σημερινό έλεγχο μας, μαζί με τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικής, κο. Γ. Βλόντζο, θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΔΕΔΔΗΕ, όπου δουλεύουν ασταμάτητα και με απίστευτη οργάνωση, αποκαθιστώντας σε χρόνο ρεκόρ όλες τις καταστροφές στο δίκτυο, που ήταν απίστευτα πολλές.
Έδωσαν ρεύμα άμεσα σε όλες σχεδόν τις περιοχές και σχεδόν καμμία εκκρεμμότητα μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Επίσης να δώσω συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο ύδρευσης, Νίκο Βιδάλη, στον πρόεδρο της κοινότητας, Γιάννη Φιλιππίδη, στους δύο υπαλλήλους Δημήτρη Ξανθό και Δημήτρη Γρυμάνη του Δήμου, που αποκαθιστούσαν με προσωπική εργασία όλοι τους το καμένο δίκτυο ύδρευσης.
Και φυσικά στον άνθρωπο της πολιτικής προστασίας Γιάννη Μπακέλα, που είναι παρών όλες αυτές τις ώρες.
Η συνεργασία με όλους που ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης ήταν άψογη και καταλυτική.
Πυροσβεστική, ΣΕΔΑ, ΕΚΑΒ, εθελοντές κάτοικοι, χωματουργοί, Αντιδήμαρχοι και υπάλληλοι του Δήμου, έδωσαν την ψυχή τους στη προσπάθεια κατάσβεσης.
Αφήνω στο τέλος τις επιχειρήσεις των ελικοπτέρων, όπου οι πιλότοι έδρασαν, χειρουργικά και ήταν οι πρωταγωνιστές της προσπάθειας μαζί με όλους που επιχειρούσαμε επίγεια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Υπουργείο που ήταν από την αρχή δίπλα μας και είχαμε άριστη συνεργασία και μας διέθεσε τρία ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.
Ακόμα όμως και σήμερα, μας διέθεσε ελικόπτερο για την κατάσβεση των μικρών εστιών και δεν αφέθηκε έτσι τίποτα στην τύχη.
Να είμαστε όλοι καλά και οι ζημιές θα αποκατασταθούν όλες, αρκεί που δεν είχαμε μεγαλύτερη καταστροφή.
Καλούμαστε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να ακόλουθούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
Θεοδόσης Σουσούδης
Δήμαρχος Άνδρου

5 Σχόλια

  • Όλα καλά κι ωραία δεν είχαμε θύματα αυτή τη φορά ούτε μεγάλες καταστροφές
    Αλλά πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας
    Από που πήρε φωτιά και πως από ανθρώπινο χέρι ??
    Η Πεταμένα μπουκάλια Και μπάζα στο βουνό απάνω??
    Ξεχνάμε πολύ γρήγορα και δεν Έχει τιμωρηθεί κανένας και αυτό Δίνει θάρρος Τους εμπρηστές

  • Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Τέλος καλό, όλα καλά θα πούμε προς το παρόν. Το να βρεθεί από πού ή από ποιόν ξεκίνησε η φωτιά είναι πάρα πολύ σημαντικό για το παρόν και το μέλλον. Επειδή επίσης έχετε αυτή την φωτογραφία, με την υδατοδεξαμενή, μήπως θα έπρεπε οι ιδιοκτήτες της να σκέφτονται και όλους εμάς τους υπόλοιπους, που αναγκαζόμαστε να τρέχουμε στις πηγές όταν γίνονται διακοπές νερού το καλοκαίρι;. Ας αποκτήσουμε όλοι μία ελάχιστη κοινωνική αγωγή. Σας ευχαριστώ

  • Σωστά, έτσι είναι.
    ανθρώπινο χέρι, αδιαφορία και βλακεία πίσω από κάθε μεγάλη φωτιά.
    Ας μη μιλήσουμε για ζήλεια, εκδίκηση κόμπλεξ και σκοπιμότητα , ως τα πιθανά κίνητρα των εμπρηστών σε όλη την Ελλάδα.

  • Αποφράδα ημέρα για την Ανδρο η 22α Ιουνίου 2024 που όμως παρά την οικολογική καταστροφή και το λάβωμα της ομορφότερης κατοικουμένης πλαγιάς του νησιού μαζί με την θλίψη που μας γεμίζει όλους(ή σχεδόν όλους) ανέδειξε την κοινωνική αλληλεγγύη με την συμμετοχή και συνεργασία υπόχρεων και μή στην κατάσβεση της φωτιάς. Πυρκαγιά σημαίνει πολυμέτωπο πόλεμο.Και πέραν των υποχρέων “στράτευσης” η εθελοντική συμμετοχή μπορεί να κάνει την διαφορά και να δώσει την νίκη. Μένει να δούμε την αξιοποίηση αυτής της ενεργούς εθελοντικής συμμετοχής από ατομικό επίπεδο και περιστασιακά να γίνεται οργανωμένα με ένταξη στον ΣΕΔΑ. Ηδη λειτουργεί επιτυχώς χρόνια και οι εμπειρίες του ειναι πολύτιμες. Δεν είναι υποχρεωτικό όλοι να είναι ικανοί σε πυρόσβεση.Σίγουρα όμως χρειάζεται και βοηθητικό προσωπικό για παράλληλες απαραίτητες εργασίες.Με εκπαιδευτικά μαθήματα και συγκρότηση ομάδων ειδικών σε συγκεκριμένο έργο(απεγκλωβισμοί, μεταφορά υλικού, μέσων ή προσωπικού, βάρδιες εντοπισμού εστιών πυρκαγιάς, κλπ) την απευκταία ώρα η επέμβαση γίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά.
    Είπα σχεδόν όλους γιατί κάποιος “ΤΣΟΠΑΝΗΣ” χάρηκε σε άλλο site που θα έχει ταές για τα πρόβατά του τον χειμώνα

  • μιας που είδαμε και την ωραία πισίνα να υπενθυμίσουμε τον κίνδυνο ορισμένα χωριά να μείνουν χωρίς νερό. Λίγη σύνεση και λίγη αξιοπρέπεια δε βλάπτει.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio