Νέα

Σε λίγο και πάλι θα λάμψει ο Φάρος του Γαυρίου!

Μεγάλη μέρα για τον Φάρο του Γαυρίου ήταν  η Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, γιατί απέκτησε πάνω του πάλι,  70 χρόνια μετά, φανάρι ίδιο με αυτό που είχε παλιά και όταν ρήμαξε το κτίριο του τοποθετήθηκε σε σιδερένια ικριώματα.

Το ίδιο μεγάλη μέρα ήταν και για τον τελειομανή αρχιτέκτονα Ανδρέα Χαλά που ήταν ένας από τους εμπνευστές της αναστήλωσης του φάρου αλλά και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου που πρέπει να νιώθει πολύ περήφανος μαζί με όσους έβαλαν το χεράκι τους γι’ αυτό το αποτέλεσμα.

Η πρωτοβουλία της αναστήλωσης   ξεκίνησε εθελοντικά το 2012 από την ομάδα Φάρος 8022 , και μέσα στη γενική αδιαφορία μας   και το πείσμα της ομάδας, οι εργασίες ξεκίνησαν  με την ευγενική χορηγία του καπετάν Γιαννούλη Λ. Καμπάνη, πριν περίπου 2 χρόνια και φαίνεται ότι το αξιόλογο μνημείο που στέκεται στην πύλη εισόδου της Άνδρου διασώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Σε λίγο κλείνουν 2 χρόνια ακριβώς από τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών (Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022) και θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τα εγκαίνια λειτουργίας του.

Συγχαρητήρια και μακάρι και σε  άλλα μνημεία  αναστήλωση!

1 Comment

  • Μπράβο και συγχαρητήρια αυτά τα έργα φαίνονται και μένουνε Για πολλά χρόνια
    Επειδή είναι κοντά στη θάλασσα Πρέπει να γίνεται συντήρηση κάθε χρόνο πιστεύω το λιμενικό και υπουργείο να το λάβει υπόψη του
    ο αείμνηστος Καμπάνης έκανε ένα έργο που θα το θυμούνται όλοι
    Ωραίο είναι και υπόλοιποι μέγα εφοπλιστές Του νησιού να πράξουν το ίδιο
    Ευτυχώς που έχουμε την κινηματογραφική λέσχη που μας τα φέρνει όλα τα νέα στον αέρα Εσωτερικό εξωτερικό

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio