Νέα

Ληγμένες φωτοβολίδες πετάχτηκαν στα Διποτάματα!

Στο καταπράσινο φαράγγι των Διποταμάτων, τις τελευταίες ημέρες έγινε απόθεση φωτοβολίδων θαλάσσης, οι οποίες μάλιστα είναι ληγμένες εδώ και είκοσι χρόνια!
Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος είναι δεδομένη, ακόμα πιο προφανής ο κίνδυνος πυρκαγιάς, ιδιαίτερα το επόμενο διάστημε με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες!
Η ειρωνία είναι ότι αυτό έγινε πλησίον της ταμπέλας που λέει: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΡΙΨΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ».
Ας καταλάβουμε όλοι ότι πολιτισμός είναι κυρίως ο σεβασμός της φύσης, των ζώων και των συνανθρώπων μας, στην καθημερινότητά μας. Σε κάθε μας στιγμή.
Σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου προχωράμε στις απαραίτητες ενέργειες.
Δημοτική Ενότητα Κορθίου

3 Σχόλια

  • Κατ’ αρχήν και από την άθλια εικόνα της προειδοποιητικής αυτής πινακίδας γίνεται φανερή η αδιαφορία τόσο της δημοτικής Αρχής ή του Επαρχείου – όποιο είναι αρμοδιότερο – για την συντήρηση αλλά και την επιθεώρηση τόσο σημαντικών δημόσιων τόπων όπως είναι τα Διποτάματα. Είναι ίσως περιττό να υπενθυμίσω ότι η περιοχή αυτή έχει χαρακτηριστεί “Προστατευόμενη Εξαιρετικής σημασίας για ανθρωπογενείς δραστηριότητες ενταγμένες στο φυσικό Περιβάλλον” και ως τέτοια θα όφειλε να τυγχάνει ιδιαίτερης επίβλεψης ! Στην εποχή των “drones” και των ασύρματων καμερών το ελάχιστο που θα πρότεινα είναι ένα δίκτυο 4-5 ασύρματων καμερών επιτήρησης δικτυωμένων με κεντρική μονάδα σε Δήμο και Αστυνομικό Τμήμα.

  • Ντροπή μας σε ένα νησί με ναυτική παράδοση, ανεύθηνοι συμπολίτες μας, να ρίχνουν ως σκουπίδια ληγμένες ναυτικές φωτοβολίδες και βεγγάλες σε μια τέτοια περιοχή .
    Μεγάλος κίνδυνος για ξέσπασμα πυρκαγιάς η ακόμη χειρότερο για τον σοβαρό τραυματισμό ατόμων απο άσχετους χρήστες.
    Θα,πρέπει βέβαια να δοθεί και η λύση απο κάποιο Δημόσιο φορέα.
    Σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο να οριστεί κάποιος υπεύθηνος συλλέκτης των ληγμένων ναυτικών πυροτεχνημάτων.
    Ισως η υπηρεσία πυροπροστασίας του Δήμου πρέπει να επέμβει άμεσα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio