Νέα

Ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου μας εκπροσωπεί στον εορτασμό της “Εξόδου” στο Μεσολόγγι

Εθνική Υπερηφάνεια, συγκίνηση και τιμή νιώσαμε απόψε Κυριακή 28 Απριλίου 2024, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου στις Εορτές της Εξόδου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου
Η Έξοδος του Μεσολογγίου, μία από τις κορυφαίες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης που έλαβε χώρα ξημερώματα της Κυριακής των Βαΐων στις 10 Απριλίου του 1826 αποτέλεσε την ηρωική αλλά και τραγική κατάληξη της πολιορκίας της πόλης και τιμάται κάθε χρόνο με κάθε επισημότητα τόσο από τους Μεσολογγίτες και την πολιτεία όσο και από συλλόγους από όλη την Ελλάδα.
Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, όπως τους αναφέρει ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, που έδωσαν την μάχη ανέδειξαν την αντίσταση ως τρόπο επιβίωσης, ως στάση και πρότυπο ζωής και πως ο αγώνας για την Ελευθερία είναι ο μέγιστος όλων
Η Άνδρος εκπροσωπήθηκε πρώτη φορά στο τελετουργικό της μεγάλης και συγκινητικής αυτής γιορτής του Ελληνισμού. Μια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν 240 Σύλλογοι και 27 φιλαρμονικές με πάνω από 5000 άτομα!  Ένα όνειρο χρόνων πραγματοποιήθηκε απόψε! Και του χρόνου !
Σύλλογος Γυναικών Άνδρου

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio