Νέα

Σύλλογος Γυναικών Άνδρου – Ημερίδα “Γυναίκα και ευ ζην”

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 , στο Δημοτικό Θέατρο  η ημερίδα    “Γυναίκα και ευ ζην” που διοργάνωσε  ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου, προσκαλώντας ειδικούς επιστήμονες να μιλήσουν για την ψυχική και σωματική υγεία των γυναικών.

Πρώτος μίλησε  για την ψυχική υγεία των γυναικών κατά την αναπαραγωγική περίοδο της ζωής τους, ο Καθηγητής ψυχιατρικής – ψυχοσωματικής ιατρικής κ. Γιάννης Ζέρβας.

Ο Καθηγητής ψυχιατρικής – ψυχοσωματικής ιατρικής κ. Γιάννης Ζέρβας.

Η Μαιευτήρας Γυναικολόγος κ. Όλγα Τριανταφυλλίδου αναφέρθηκε στη διατήρηση της γονιμότητας για κοινωνικούς και ιατρικούς λόγους και την εμμηνόπαυση.

Μαιευτήρας Γυναικολόγος κ. Όλγα Τριανταφυλλίδου

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα για νοστιμότατα νουγκατινάκια του ΕΡΜΗ,

μίλησαν τέσσερις  νέες επιστήμονες της Άνδρου,

με   πρώτη την Κλινική διαιτολόγο και Διατροφολόγο κ. Αφροδίτη Μαντζώρου που μίλησε την σημασία της διατροφής και της άσκησης στις γυναίκες.

Η Κλινική διαιτολόγος και Διατροφολόγος κ. Αφροδίτη Μαντζώρου

Η Διαιτολόγος και Διατροφολόγος κ. Μαρία Τηνιακού μίλησε για τους διατροφικούς θησαυρούς και την εξέλιξη της εικόνας των γυναικών ανά δεκαετίες.

Η Διαιτολόγος και Διατροφολόγος κ. Μαρία Τηνιακού

Τέλος  η Yoga Teacher στην  Oktana Yoga Shala κ. Φλώρα Στάμου μίλησε για την συμβολή της Yoga στην ψυχική υγεία των γυναικών και λόγω της ημέρας της γυναίκας προσέφερε για όσες ενδιαφέρονταν δωρεάν μαθήματα yoga, επίσης ανήγγειλε την διεξαγωγή του πρώτου φεστιβάλ Yoga στην Άνδρο αρχές Ιουνίου με προσκεκλημένους φημισμένους δάσκαλους.

Η Yoga Teacher στην  Oktana Yoga Shala κ. Φλώρα Στάμου

Μετά τις ομιλίες και τις ευχαριστίες στους ομιλητές με ανθοδέσμες και δώρα την εκδήλωσε έκλεισε η  Έπαρχος Άνδρου Άννα Βρεττού  λέγοντας μας τα λόγια του Αρμοστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Ηνωμένα Έθνη: “Χωρίς τις γυναίκες σε θέσεις εξουσίας δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία, Ειρήνη, Δικαιοσύνη και  κατ’  επέκταση Πρόοδος

 

Η Ρένα Σακελλάρη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio