Νέα

“Ιστορίες του Μπιζιγρή”, το νέο βιβλίο του Άρη Μαργέτη

Ο Μπιζιγρής είναι ένα ποτάμι στην περιοχή Αποίκια της Άνδρου, γενέτειρα του ποιητή μας, Άρη Μαργέτη.

Στο πέμπτο του βιβλίο, ο συγγραφέας παραθέτει, αφενός μία σειρά ποιημάτων, αφετέρου, ορισμένα διηγήματα τα οποία αφορούν αναμνήσεις από τα παιδικά και νεανικά του χρόνια, ιστορίες συγκινητικές, με γλαφυρές περιγραφές τοπίων και συναισθημάτων, όπου κυριαρχούν όχι μόνο η αβάσταχτη νοσταλγία αλλά και το λεπτό χιούμορ που προδιαθέτει θετικά τον αναγνώστη.

Τόσο τα διηγήματα όσο και τα ποιήματα, συγκροτούν το αποτύπωμα μιας διαδρομής, από το παρελθόν προς το παρόν, από τα όνειρα στην πραγματικότητα, υπό το στοχαστικό βλέμμα του ποιητή και τα πανέμορφα χρώματα του ζωγράφου. Όπως και στις προηγούμενες ποιητικές συλλογές, τα εμπειρικά βιώματα, είτε αρνητικά, είτε θετικά, εμπεριέχουν μία φιλοσοφική μελαγχολία συνυφασμένη με την αστείρευτη αγάπη για τη ζωή, τη ζωή που έζησε και τη ζωή που δεν έζησε και άφησε ανεξίτηλα αποτυπώματα στον ψυχισμό του. Ωστόσο, παρατηρούμε ότι στα ποιήματα όπου εκφράζονται έντονα τα πιο βαθιά συναισθήματα ψυχικού πόνου και υπαρξιακής αναζήτησης, υπάρχει παρά ταύτα μία νότα αισιοδοξίας, στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την προσωπικότητα του ποιητή, η οποία τα καθιστά ακόμη πιο συγκλονιστικά.

Ας ταξιδέψουμε λοιπόν άλλη μία φορά μαζί του στα ορμητικά νερά του Μπιζιγρή , η διαδρομή αξίζει τον κόπο !

Ειρήνη Ζαχαροπούλου
Φιλόλογος – Ψυχολόγος

1 Comment

  • Θερμά συγχαρητήρια στον φίλο Άρη, που στον ποιητικό του λόγο προσέθεσε και την πεζογραφία, που αρνιόταν ότι κατέχει, για να μας μεταφέρει μεγαλύτερες περιγραφές από τον ρομαντικό κόσμο του χωριού του και των παιδικών του χρόνων. Καλοτάξιδο και πάντα δύναμη για ακόμη μεγαλύτερη δημιουργία, που μας ανυψώνει και μας ξεκουράζει ψυχικά!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio