Νέα

Η Δικαίωση του Γιάννη

Μετά την αθωωτική πρόταση του Εισαγγελέα, ποιός απ’ άλλους εκείνους που ακόμα και μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια αποκαλούσαν “εγκληματία” τον Γιάννη Καπάκη για την τραγωδία στο  Μάτι θα ζητήσει έστω μια συγγνώμη;
Ποιός θα στείλει τώρα στον Εισαγγελέα όλους αυτούς και πιο πολύ τους “γκεμπελίσκους” του κίτρινου τύπου;
Προσωπικά, και χωρίς καμία πικρία από τις “επιλογές και υποστηρίξεις” της Ομάδας Καπάκη στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές, θα ήθελα να σταθώ στην αναμενόμενη πλήρως αθωωτική (ελπίζω) απόφαση και των κυρίων δικαστών και να θυμίσω στους μιαρούς εκφωνητές και γραφιάδες της λάσπης το αρχαίο γνωμικό:
“ήθους δικαίου φαύλος ου ψαύει λόγος”
(κακός λόγος δεν αγγίζει τον δίκαιο χαρακτήρα).
Γιάννη από καρδιάς συγχαρητήρια για τη δικαίωση σου και την όλη έντιμη διαδρομή σου.
Εμένα η εισαγγελική πρόταση μου αρκεί

Κωνσταντίνος Λουκρέζης

12 Σχόλια

  • ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 120 ΨΥΧΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΛΟΥΚΡΕΖΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΘΛΙΨΗ.
    ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΙΑΝΝΗΣ. ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ.

    ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑ΄ΔΗ. ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ?

  • Κυρία “maria” εγώ γράφω με το ονοματεπώνυμο μου και όχι με ψευδώνυμα. Αν θέλετε απάντηση γράψτε μου το ονοματεπώνυμο σας και τότε μπορούμε να μιλάμε “επί ίσοις όροις”.
    Απλά μόνο να σας πω ότι ποτέ δεν είπα ότι “όλοι είναι αθώοι και δεν πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη”. Μίλησα για έναν άνθρωπο που λοιδωρήθηκε από τους συντοπίτες του όσο κανένας άλλος μέχρι σήμερα.
    Καλή σας μέρα.

  • Σιγά μην κάτσουμε να,στεναχωρηθουμε για τον κάθε Καπακη όταν έχουν καταστραφεί 120 οικογένειες. Να προσέχουν όσοι αναλαμβάνουν τέτοιες θέσεις.

  • Επιτρέψτε μου και την δική μου κατάθεση ψυχής . Ο Γιάννης Κ. πέρα από καλός μου φίλος και εμπνευσμένος “εργάτης” στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (μέσα από την “Άνδρο της Ζωής Μας”0 μου ενέπνευσε τέτοια εμπιστοσύνη και ανθρώπινη πραότητα που σε καμία περίπτωση δεν αποδέχθηκα ότι ηθελημένα και με γνώση των τραγικών αποτελεσμάτων της πυρκαγι΄άς στο Μάτι και της απώλειας έστω και μιας ζωής – όχι 120 – θα μπορούσε να εφησυχάσει και να γυρ΄ισει στο σπίτι του ανέμελος ! Αυτό ακριβώς έκρινε και ο εισαγγελέας ζητώντας την απαλοιφή την κατηγορίας για συγκεκριμένη ευθύνη . Τα υπ΄όλοιπα τα κατέγραψε η Ιστορία και θα μείνουν ανεξίτηλα στις μνήμες – ε΄ιμαι σίγουρος και σε αυτή του Γιάννη !!

  • Όπως καταλαβαίνετε κύριε Λουκρέζη, Ο “Μαρίας”, δεν χρειάζεται ονοματεπώνυμο, γιατί ως διαχρονικός μασκαράς, παρουσιάζεται και εκτός αποκριάς με μάσκα. Το ύφος του, η κακία του, τα κεφαλαία του και τα πολλά ψευδόνυμα του, τον προδίδουν, όλοι ξέρουμε ποιός είναι!
    Όσο για το άρθρο σας, ανεξάρτητα από τα καλά νέα για τον συμπαθή συντοπήτη μας Γιάννη Καπάκη, υπογραμμίζει επι τέλους την αναγκαιότητα του τεκμηρίου αθωότητας στο κράτος δικαίου και σας κατατάσσει σε αυτούς τους λίγους που τολμούν να πουν την αλήθεια στο νησί μας. Επίτρέψτε μου να σας συγχαρώ!

  • Κύριε Καλλιβρούση σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σας λόγια.
    Ο “Μαρίας” και οι “άλλοι” απλά δικάζουν ανθρώπους, ιδέες, συναισθήματα ακόμα και την ίδια την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Λες και κάποιος άσχετα αν έκανε καλά τη δουλειά του ή δεν ήταν αρμόδιος ή επειδή είχε μια δημόσια θέση πρέπει αμέτι μουχαμέτι να καταδικαστεί.
    Γιατί αυτό θέλουν. Γιατί αυτό τους βολεύει. Ξεχνάνε βέβαια ότι αν ήταν έτσι η δικαιοσύνη τότε θα έπρεπε όλοι μα όλοι οι πρωθυπουργοί και εκατοντάδες υπουργοί να ήταν φυλακή.
    Ξεχνάνε βέβαια τα “προηγούμενα” και τα “επόμενα”.
    Δεν φταίνε αυτοί. Εμείς φταίμε που τους ανεχόμαστε.
    Και τον κύριο “Μαρία” και το κύριο “άνανδρο”, και τον κύριο “κίτρινο” και τους κύριους των “βουρθιών των αγελάδων”…
    Δεν είχα και δεν θα έχω ποτέ κομματική ταυτότητα. Ασφαλώς και ψηφίζω αυτό που γουστάρω. Η δημοσίευση μου είχε σκοπό τον “άνθρωπο” Γιάννη Καπάκη και όλα αυτά που υπέστη από τους γνωστούς λασπολόγους. Και ο τελευταίος εγκληματίας έχει το δικαίωμα της αθωότητας. Αυτός δεν το είχε. Και απλά υπερασπίστηκα την άποψη του φυσικού δικαστή. Σιγά μην το καταλάβουν οι “μιαροί Μαρίες”….

  • Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την τραγωδία στο Μάτι την κύρια ευθύνη έχουν όσοι επι σειρά ετών επέτρεπαν τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες για να εξυπηρετήσουν ρουσφέτια, όπως και το περιβόητο περιφραγμένο οικόπεδο γνωστού αυτοδιοκητικού της ΝΔ,αιτία θανάτου για περίπου 30 άτομα. Αυτό βεβαίωσε και στην γνωμοδότηση του το Αστεροσκοπείο, ότι η κύρια αιτία ήταν ότι δεν υπήρχαν διέξοδοι διαφυγής. Επίσης η προεκλογική εκμετάλευση του θέματος είναι επαίσχυντη όταν υπάρχουν τόσα θύματα και η υποκρισία τους όταν αργότερα τους υπόδικους υψηλόβαθμους της Πυροσβεστκής τους τοποθέτησαν πάλι σε ανώτατες θέσεις.
    Είναι μια δικαίωση για τον Γιάννη, έναν άνθρωπο με ήθος, που με ανιδιοτέλεια υπηρέτησε την κυβερνητική θέση και την αυτοδιοίκηση. Εύχομαι να δικαιωθεί και στην τελική απόφαση.

  • Φίλε Ντίνο και οι άλλοι σχολιαστές, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι και ο ναζισμος έτσι ξεκίνησε. Απλά αντί για κάποιους σαν τον Καπακη στοχοποιησαν Εβραίους, κ.λ.π. και αντί για Μαρίες εμφανίστηκαν οι Φριτς και οι Μαρλεν. Αλλά για την κίτρινη φυλή του τύπου που εδώ και κάτι χρόνια προσπαθεί να διεμβολισει την Άνδρο θα τα πούμε σύντομα και αναλυτικά.

  • Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Κα Κωνσταντινίδου σε όσα πολύ εμπεριστατωμένα αναφέρει. Ήθελα κι εγώ να κάνω ανάλογες επισημάνσεις αλλά προσπαθώ (και δεν τα καταφέρνω συνήθως) να μην γράφω μεγάλα κείμενα (συμβουλή του φίλου Βασίλη Πομόνη).
    Θα πρόσθετα ότι δεν είδα ανάλογες αναρτήσεις, από τους κάθε λογής αυτοδιοριζόμενους “εισαγγελείς” για την Ηλεία, τα Τέμπη, το Σάμαινα και τόσες άλλες εθνικές τραγωδίες.
    Ναι ξέρω …..ήταν “άλλες εποχές” με άλλους Πολιτικούς Προϊστάμενους.
    Για αυτούς επαρκούν οι “αμερόληπτες” εξεταστικές επιτροπές της Βουλής.
    Φίλε Βασίλη Πομόνη να τα πεις/πούμε πολύ γρήγορα όμως.
    Τους αφήνουμε να βολοδέρνουν σπέρνοντας μίσος και διχόνοια στο νησί.
    Και δεν είναι δυστυχώς μόνο ο “εκπρόσωπος” της κίτρινης φυλής αλλά και όλοι οι “ακόλουθοι” που ξεβολεύτηκαν.
    Θέλει πολύ θάρρος να υπερασπίζεσαι ανθρώπους και ιδέες ακόμα κι αν αυτοί/αυτές ήταν απέναντι σου…
    Στο δίκαιο δεν χωράει πολιτική ή ακόμα και “δημοτική” αντιπαλότητα.

  • Συμφωνώ απόλυτα, ότι οι εθνικές τραγωδίες δυστυχώς έχουν κομματικό πρόσημο και καταγγέλουν μόνο αυτές που αφορούν τους άλλους και όχι τους κολητούς τους.

  • Μακάρι πρωθυπουργοί και υπουργοί να έμπαιναν φυλακή. Να είστε σίγουρος ότι δεν θα είχαν συμβεί τα Τέμπη αν ήταν έτσι. Θα υπήρχε σοβαρή ανάληψη ευθύνης και όχι κοροϊδία όπως τώρα.

  • Κυρία Κωνσταντινιδου οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην θάλασσα 3 ωρες και κάνεις δεν έδωσε εντολη να τους περισυλλεξει? Τι εφταιξε?Τα πλοία που αδειαζαν κόσμο και αυτοκίνητα στην Ραφήνα και έκαναν χειρότερο το μποτιλιαρισμα τι εφταιξε Φταίνε τα μαντρωμενα οικόπεδα και εκεί?? Γιατι εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι μια ζωή στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες υπεύθυνοι ανα θεση δημόσιοι υπάλληλοι που ο Έλληνας φορολογούμενος τους πληρώνει αδρά και τελικά χρησιμότητα δεν έχουν και οι ικανότητες του καθενός φαίνονται στα δύσκολα όπως ο καλός καπετανιος

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio