Νέα

Ασθενής στο Γιαννισαίο

Λυπάμαι που υποχρεώνομαι από τα γεγονότα να επανέλθω στα ζητήματα του χωριού μου, του Γιαννισαίου, παρ’ όλο που τα ίδια και τα ίδια τα γράφουμε ,τα παραδίδουμε γραπτώς, εννοείται σε αυτούς που έχουν την ευθύνη και αρχίζουν να μας ξεπερνούν τα γεγονότα.

Το χωριό κατοικείται στο δυτικό τμήμα του μονίμως -χειμώνα καλοκαίρι -από υπερήλικες ανθρώπους, που όμως με αγάπη για τον τόπο τους δεν το εγκαταλείπουν παρ’ όλο και κατά τα Ανδριώτικα διαμορφωμένα δεδομένα εδώ και χρόνια, όλοι έχουν την δυνατότητα να ζήσουν αλλού.

Πρίν δέκα ημέρες αντιμετωπίσαμε ένα σοβαρότατο γεγονός ζωής και θανάτου ενός γείτονά μας, ευτυχώς ο άνθρωπος πρόλαβε.

Εμείς και το ΕΚΑΒ βρεθήκαμε σε δυσκολότατη θέση με τον ασθενή αυτόν. Ευτυχώς που το ΕΚΑΒ κατάφερε από την κεντρική τσιμεντένια πλατεία να μεταφερθεί και να ανέβει το άθλιο παρακλάδι της Εκκλησίας να το οδηγήσει ο οδηγός στο επίσης αθλιότατο λασπωμένο παρακλάδι της πάνω γειτονιάς με την λασπωμένη πλατεία και ο ίδιος ο ασθενής να υποχρεωθεί να ανέβει σκαλί σκαλί [ελλείψει βοήθειας άλλων ανθρώπων λόγω δικών τους προβλημάτων], έχοντας ο άρρωστος 15 αιματοκρίτη!

Δεν έχουμε να πούμε τίποτα μπροστά στην ευγένεια και την αυτοθυσία των ΕΚΑΒΙΤΩΝ. Αλλά έτσι θα ζούμε;

Σε πρόσφατη συνάντηση με τους νεοεκλεγέντες συμβούλους δώσαμε για πολλοστή φορά εγγράφως τις προτεραιότητες έργων για το χωριό. Επισημάναμε εγγράφως την ανάγκη τσιμεντόστρωσης των τριών παρακλαδιών (Εκκλησίας και και των δύο του Πάνω χωριού μαζί με τις διαμορφωμένες πλατείες για την στροφή αυτοκινήτων) και τι μαθαίνουμε αιφνιδιαστικά; Ότι η Τεχνική Υπηρεσία έστειλε μηχάνημα να τσιμεντοστρώσει ήδη τσιμεντοστρωμένα χαντάκια σε τσιμεντοστρωμένο παρακλάδι που οδηγεί στην (από την δεκαετία του 70) τσιμεντοστρωμένη παλαιά πλατεία του χωριού. Στην παρούσα στιγμή και για μεγάλο διάστημα τους χειμερινούς μήνες η πλατεία αυτή οδηγεί σε δύο κλειστά σπίτια. Τα έγγραφα τα δικά μας με τις ιεραρχημένες ανάγκες εμάς των μονίμων κατοίκων μπορεί να μας ενημερώσει κανείς που κατέληξαν;  Ποιός λέει στην Τεχνική Υπηρεσία αν όχι οι αρμόδιοι του Δήμου (ενημερωμένοι πάντα εγγράφως από εμάς) για τις πραγματικές ανάγκες μας;

Δεν θέλω να πιστεύω στο απόλυτο αλλαλούμ, δεν θέλω.

Κύριοι της Τεχνικής Υπηρεσίας πριν ξοδέψετε, μη ιεραρχόντας τις ανάγκες, τα δύσκολα εκταμιευόμενα χρήματα παρακαλούμε πολύ ενημερωθείτε από τους αρμοδίους του Δήμου τους οποίους με κάθε λεπτομέρεια έχουμε ενημερώσει και έχουν κάνει σε όλα ΑΥΤΟΨΙΑ!

Σας παρακαλούμε!

Μια και τα αυτοκίνητά μας αρκετές φορές είναι στο συνεργείο λόγω του ότι κακοπαθαίνουν στους χωματόδρομους,

Έχετε υπ’ όψιν πόσο είναι το ναύλο σε ταξί να μας παραλάβει σε κάποια ανάγκη;

Και μάλιστα να μην βρέχει διότι τότε δεν υπολογιζόμαστε…

Αγγελική Καρπούζη

κάτοικος Γιαννισαίου

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio