Νέα

Οι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας 2023 ταξιδεύουν στην Άνδρο, 1η μέρα, Σάββατο 3/2/24

Η ταινία μικρού μήκους προβάλλεται, προωθείται, αναδεικνύεται και χειροκροτείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Εδώ και χρόνια, οι βραβευμένες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα “μακρύ ταξίδι” επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το ‘μικρό’.

Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των ‘ταξιδιών’ του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Ήδη πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας. Σήμερα οι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας 2023 ταξιδεύουν στην Άνδρο.

Μέρος 1ο. Οι σημερινές ταινίες:

Φως εκ φωτός, σκηνοθεσία Νεριτάν Ζιντζιρία

Σε ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη του κόσμου, ένας κινηματογραφιστής βρίσκει το σωζόμενο φωτογραφικό υλικό ενός Αγιορείτη Μοναχού – που πριν πεθάνει, το 1932, κατασκευάζει τη δικιά του φωτογραφική κάμερα.

 

Αερολίν, σκηνοθεσία Κουκιάς-Παντελής Αλέξης

Η Σάντυ είναι τριάντα, απόφοιτος δραματικής σχολής, έχει άσθμα και σήμερα το βράδυ έχει παράσταση. Μέχρι τότε έχει να διδάξει yoga, να δουλέψει ως κλόουν και να πάει και σε μία οντισιόν. Σε αυτήν την εξίσωση προσπαθεί να βρει και λίγο χώρο για τον Σπύρο, το αγόρι της.

Αρκουδότρυπα, σκηνοθεσία Ντινόπουλος Στέργιος, Παπαδάκη Χρυσηάννα

Η Τριλογία της Αρκουδότρυπας είναι μια ιστορία για την κουήρ αγάπη που διαδραματίζεται βαθιά στα βουνά της Πίνδου. Η ιστορία ξεκινάει όταν η 19χρονη Αργυρώ μαθαίνει πως η παιδική της φίλη, Αννέτα, έμεινε έγκυος και σκοπεύει να μετακομίσει με τον φίλο της στην πόλη, εγκαταλείποντας το χωριό στο οποίο μεγάλωσαν.

 

Διάβαση, σκηνοθεσία Τσαματής Αινίας, Μαυρογιώργη Κατερίνα

Μια σιδηροδρομική διάβαση στη μέση του πουθενά. Δυο ξύλινες καλύβες στέκουν αντικριστά. Γύρω κατακίτρινοι λόφοι κι ανοιχτός ορίζοντας. Δύο φύλακες: Ο μοναχικός Γιάνης που δεν εγκαταλείπει ποτέ το πόστο του και ο χαλαρός Αντώνης, σε αρμονία με την ραστώνη του τοπίου. Κάθε τόσο μια φωνή από έναν ασύρματο αναγγέλλει την άφιξη αμαξοστοιχίας. Οι δύο φύλακες κατεβάζουν χειροκίνητα τις μπάρες. Τίποτα δεν διαταράσσει την καθημερινή ρουτίνα τους. Ομως αν έρθει της αγάπης η ώρα, όπου κι αν είσαι θα σε βρει. Ο έρωτας εισβάλλει διαλύοντας κάθε βεβαιότητα. Ενα ρομαντικό βουκολικό γουέστερν.

Midnigth skin, σκηνοθεσία Μαυρής Μανώλης

Η Φανή, μια νεαρή νοσηλεύτρια ενός μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου, βυθίζεται κάθε βράδυ στον ίδιο εμμονικό εφιάλτη. Βλέπει ότι μεταμορφώνεται σε δέντρο. Ενώ βρίσκεται στάσιμη μέσα σε μία μοναχική καθημερινότητα, συνειδητοποιεί ότι ο εφιάλτης της ξεπερνά τα όρια του φαντασιακού και εισχωρεί σταδιακά στη ζωή της.

Την Τρίτη η δεύτερη μέρα με τις  υπόλοιπες  βραβευμένες ταινίες της Δράμας

 

Το χάος που άφησε πίσω της, σκηνοθεσία Κολιούκος Νίκος

Buffer zone, σκηνοθεσία Σταύρου Σάββας

Παρέλαση, σκηνοθεσία Γαλανόπουλος Μιχάλης

Good girls club, A virginity odyssey, σκηνοθεσία Τσακαλέας Δημήτρης, Βαριζιώτη Λήδα

A piece of liberty, σκηνοθεσία Καπάκα Αντιγόνη

Αριζόνες, σκηνοθεσία Ηλιόπουλος Γιώργος

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio