Η Κατερίνα Ρεμούνδου το είπε πρώτο πρώτο, ότι ο Σύλλογος Μεσσαριάς τελευταία δεν κάθεται φρόνιμα, αλλά δεν είπε ότι εκείνη φταίει που δεν κάθεται φρόνιμος, γιατί εκείνη πάλι είχε μια ωραία ιδέα στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Μεσσαριάς στο VERDE, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, την ιδέα να παρουσιαστούν προϊόντα της Άνδρου. Γι’ αυτό λοιπόν προσκάλεσε την οινολόγο κ. Μαρία Τζίτζη από τ΄Αλαδινού το γένος Γαλανού, να μας παρουσιάσει και να γευτούμε τέσσερα εμφιαλωμένα κρασιά από τον αμπελώνα του Βασίλη Στρατή στο Βουνί σε συνδυασμό με τυριά Λούβαρη και Ασούτη μαζί με αλλαντικά Κωνσταντή, Ζαννάκη και Τριδήμα.
Ο καιρός πολύ χειμωνιάτικος, το μαγαζί ασφυκτικά γεμάτο, όλα όμως κύλισαν ομαλά, όπως τα είχαν σχεδιάζει,
Όσο οι πιατέλες με τα τυριά και τα αλλαντικά άλλαζαν μαζί με το εκάστοτε κρασί που είχε σειρά, η Κατερίνα παρουσίασε τον Στέλιο Κωνσταντή και Μιχάλη Ζαννάκη που μίλησαν για τα νέα αλλαντικά προϊόντα τους όπως παστουρμά ο πρώτος και παστράμι ο δεύτερος και την Μαρία Ασούτη που αναφέρθηκε και στο καπνιστό βολάκι που μόλις έφτιαξε ο Ασούτης.
Η οινολόγος εκτός από τους συνδυασμούς του κάθε κρασιού με τα τυριά και τα αλλαντικά που του ταιριάζουν, μας έδειξε και τον τρόπο που δοκιμάζουμε τα κρασί, το περιστρέφουμε, το μυρίζουμε στο μεγάλο κολονάτο ποτήρι, το πίνουμε, το μασάμε, συγχρόνως εισπνέουμε από το στόμα αέρα και τον εκπνέουμε από τη μύτη και έτσι απολαμβάνουμε το κρασί, μας παρότρυνε μάλιστα να το δοκιμάσουμε και εμείς αλλά μαθημένοι από τα εβίβα και άσπρο πάτο, διστάσαμε φοβούμενοι ότι και θα γρυλώσουμε, μόνο ο Γιάννης ο Κούλουθρος κρεμάμενος από τα χείλη της ειδικού και σαν καλός μαθητής ακολούθησε πιστά τα βήματα και πραγματικά φάνηκε ότι απολάμβανε το κρασί στο ποτήρι του.
Μετά την οινοποσία και την γευσιγνωσία και με την παρουσία του Δημάρχου έγινε η κοπή της πίτας του συλλόγου.
Καλή χρονιά και Συγχαρητήρια για την εκδήλωση που θα βγει σε βίντεο VangLouk οσονούπω