Νέα

Σήμερα Τρίτη 2/1/24 μία από τις ομορφότερες ταινίες όλων των εποχών, οι «Μέρες Ευτυχίας»

ΔημοτικόΘέατρο Άνδρου

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, 8:30 μμ

με ελεύθερη είσοδο

«Μέρες Ευτυχίας»

ΗΠΑ / 1978 / ΕΓΧΡΩΜΟ / 94’ / ΑΓΓΛΙΚΑ

Από τις ομορφότερες ταινίες όλων των εποχών, οι «Μέρες Ευτυχίας» είναι τεκμήριο μιας αναγεννησιακής δεκαετίας του αμερικανικού σινεμά και πειστήριο της μοναδικότητας του «βλέμματος Μάλικ». Στις αρχές του περασμένου αιώνα, ένα ζευγάρι (Γκιρ- Άνταμς) αναζητά χειρωνακτική εργασία στην υπηρεσία ενός μεγαλογαιοκτήμονα (Σέπαρντ). Όμως ο έρωτας θα επηρεάσει την απώτερη ιδιοτέλεια του ζευγαριού. Λουσμένο στο παραδείσιο φως του Νέστορ Αλμέντρος (Όσκαρ Φωτογραφίας), στέρεα δομημένο ανάμεσα στο φυσικό κάλλος και την δραματουργική στιβαρότητα, το δεύτερο φιλμ του Μάλικ προήλθε από βασανιστικά γυρίσματα και εξοντωτικό διετές μοντάζ. Κι όμως, το άλγος της δημιουργίας δεν διακρίνεται πουθενά. Μόνο μια αριστεία κατασκευής, μια παρέλαση ονειρικών σκηνών, μια οργανική σύμμειξη του ρεαλιστικού με το ιδεαλιστικό και τον εφιάλτη του επικείμενου Παγκόσμιου Πολέμου. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών. Η.Δ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Terrence Malick
ΣΕΝΑΡΙΟ: Terrence Malick
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Néstor Almendros, Haskell Wexler
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ennio Morricone, Leo Kottke
ΜΟΝΤΑΖ: Billy Weber
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Richard Gere, Brooke Adams, Sam Shepard, Linda Manz

ΤΕΡΕΝΣ ΜΑΛΙΚ
Sui generis Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, γεννημένος το 1943. Με πέντε ταινίες στα πρώτα 38 χρόνια της καριέρας του υπήρξε «ερημίτης» του Χόλιγουντ. Με τέσσερεις ταινίες μέσα στην περασμένη δεκαετία, επανεμφανίστηκε εντυπωσιακά. Μεταξύ άλλων, τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ και κάτοχος Χρυσού Φοίνικα.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ (ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ)
2011 The Tree of Life
2005 The New World
1998 The Thin Red Line
1978 Days of Heaven
1973 Badlands

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio