Νέα

Ο ακαδημαϊκός καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Μιχάλης Τιβέριος, εξελέγη πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο ακαδημαϊκός καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Μιχάλης Τιβέριος, εξελέγη πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2025. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση της ολομέλειας, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση, για το έτος 2024 ο Μιχάλης Τιβέριος θα είναι αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ πρόεδρος ο νυν αντιπρόεδρός της, ακαδημαϊκός Σταμάτιος Κριμιζής.

Παράλληλα, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της ολομέλειας στις 30 Νοεμβρίου 2023, η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε τον ακαδημαϊκό Αντώνιο Ρεγκάκο, καθηγητή αρχαίας ελληνικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως γραμματέα της επί των δημοσιευμάτων.

Ο Μιχάλης Τιβέριος, γεννήθηκε στην Άνδρο το 1947. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, πήρε το διδακτορικό του με εισηγητή τον σπουδαίο Μανόλη Ανδρόνικο. Εργάστηκε στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Βόννης, στο Ινστιτούτο Κλασικής Αρχαιολογίας του Μονάχου και στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Ρώμης, ενώ είναι μέλος πολλών επιστημονικών επιτροπών, οργανισμών και ιδρυμάτων.

Σε συνέντευξή του στη LiFO το 2018, είχε μιλήσει για την Αρχαιολογία, επιστήμη στην οποία όπως χαρακτηρίζει βρέθηκε τυχαία και τελικά λάτρεψε. Χάρη σε αυτήν μάλιστα, καταξιώθηκε διεθνώς.

«Εμάς τους αρχαιολόγους μάς προσελκύει το εύρημα, αλλά η ανασκαφή είναι καταστροφή. Μια ανασκαφή μοιάζει με ένα βιβλίο. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, επιστρέφεις στις προηγούμενες σελίδες, τις ξαναδιαβάζεις, προκειμένου να σου δώσουν τις απαντήσεις. Αντίθετα, αν καταστρέψεις το αρχαιολογικό στρώμα και δεν το διαβάσεις σωστά, δυστυχώς δεν σου δίνεται η δυνατότητα να το ξαναδιαβάσεις. Επομένως, μια ανασκαφή είναι ικανή να καταστρέψει μια ολόκληρη σελίδα της Ιστορίας μας», είχε αναφέρει.

https://www.lifo.gr/now/entertainment/proedros-tis-akadimias-athinon-gia-2025-o-kathigitis-mihalis-tiberios

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio