Νέα

Ένα ημερολόγιο γεμάτο με μνημεία της βορειοδυτικής Άνδρου

Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι κατά την παρουσίαση του Ημερολογίου 2024 του Φιλοπρόοδου Ομίλου “Το Γαύριο”, τον κ. Νίκο Βασιλόπουλο να ξεδιπλώνει την ιστορία της βόρειας Άνδρου επί Λατινοκρατίας και Τουρκοκρατίας, αναφέροντας σημαντικά ιστορικά στοιχεία για αυτά τα 12 μοναδικά κτίσματα μνημεία που αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Η έκδοση περιλαμβάνει 12 σημαντικά αλλά όλα ερειπωμένα  μνημεία, όπως τον  Πύργο του Αγίου Πέτρου, το κάστρο του Μακροταντάλου, τον Πύργο στον Αμόλοχο αλλά και άγνωστα όπως εκκλησίες, ένα γεφύρι, ΄μία στράτα με καφενείο, νερόμυλους και κατοικίες μεταμεσαιωνικής αρχιτεκτονικής.
Στην εκδήλωση, που έγινε την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στο καφέ “Βιβλιοθήκη” παρευρέθηκαν, ο βουλευτής κ. Φ. Φόρτωμας, ο πρώην βουλευτής κ. Ν.Συρμαλένιος, η τοπική σύμβουλος Υδρούσας κα. Τασούλα Μαμάη, η πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρίων Πειραιώς κα Β.Λινού, ο ταμίας της Ένωσης Ανδρίων κ. Γ. Σιγάλας, ο ερευνητής της Ακαδημίας κ. Γ. Βιταλιώτης, ο ιστορικός κ. Γ. Πίππας, ο δικηγόρος ερευνητής κ. Γ. Τσατήρης.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Βασιλόπουλο για αυτή την προσφορά του στον σύλλογο και στην περιοχή.
Μπέττυ Κωνσταντινίδου
του Φιλοπρόοδου Ομίλου “Το Γαύριο”

 

1 Comment

  • Εξαιρετικές πολιτισμικές εκδηλώσεις. Μπράβο. Έρχομαι οικογενειακώς στην Άνδρο από το 2002 τα καλοκαίρια και από το 2009 έχουμε 🏠 στον Φελλό. Έχω περιγράψει σε βιβλίο μου τα ευρήματα και την σημασία τού Στρόφυλα ως της αρχαιότερης πόλης στό Αιγαίο, σύμφωνα μέ τά ευρήματα τής Κας Χρ. Τελεβάντου και θεωρώ ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάδειξή του. Είθε να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των ενδιαφερομένων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio