Νέα

Άμωμοι εν οδώ αλληλούια. Επεπόθησεν η ψυχή μου κι’ άλλη προεδρία, δια χρημάτων Δήμου παντί τρόπω (ήχος πλάγιος β’). Αλληλούϊα!!.

Δήμαρχε Δημήτρη Λοτσάρη, είναι κρίμα να αφήνεις να σύρεσαι σε έναν κατήφορο, που και μόνο με τον τρόπο που γίνεται η πορεία αυτή, κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται στην εικόνα που ήθελες να δώσεις. Που είναι η διακήρυξη σου, με την οποία μετά τις εκλογές δήλωνες ότι δεν πρόκειται να προσβάλεις το αποτέλεσμα και η παρότρυνσή στα μέλη του συνδυασμού  σου να οργανωθούν, ώστε να κάνετε σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση (όρος βέβαια και τακτική που ο γράφων ουδέποτε ενέκρινε ή άσκησε, παρά τις μπούρδες που γράφονται);

Τακτική που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος για να γαληνέψει και να ομονοήσει και σαν μια γροθιά να δοκιμάσει και πάλι να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται!

Και καλά αυτοί που κινούνται ενάντια στη γραμμή που επισήμως χάραξες σήκωσαν δικό τους μπαϊράκι! Πού είναι η αντίδραση να βγεις και να αποδοκιμάσεις επίσημα τις κινήσεις αυτές;

Ενέργεια που θα υποχρέωνε και την πλευρά Σουσούδη να προσέλθει στο τραπέζι, ώστε να συζητηθούν από τώρα και από κοινού μεγάλα θέματα που έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί όχι χτες, αλλά θητείες πριν! Και έτσι θα αποδεικνυόταν περίτρανα ποιος μπορεί να χειριστεί τη νίκη του με μετριοπάθεια και την ήττα του με αξιοπρέπεια!

Όσο για το θέμα των εκλογών δεν θεωρούμε ότι προσφέρουμε κάτι με το να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε. Αρκεί! Πιστεύουμε ότι ο λαός (που όταν η ψήφος του μας αρέσει τον αποθεώνουμε, ενώ όταν δεν μας αρέσει τον προσβάλλουμε με χίλιους τρόπους και γραπτά περισπούδαστα) έστειλε αυτούς που έπρεπε να ξεκουραστούν. Εμείς απλώς σήμερα κάνουμε τα εννιάμερα. Ελπίζω να μην χρειαστεί να κάνουμε και τα σαράντα!

Τελειώνοντας θα ήθελα να προσφέρω μια ακόμη – τελευταία -υπηρεσία σ’ αυτόν που με τις ψήφους εμού και των ανθρώπων που με πίστεψαν αναδείχθηκε σε πρόεδρο (το ποιόν της θητείας του το έχουμε αναλύσει) του Δ.Σ. Άνδρου. Υποδείξεις περί νομικών δυνατοτήτων σε άλλον και όχι σε μένα. Η παρουσία του καθενός θα κριθεί, έστω και σε δύο ή τρεις συνεδριάσεις, όσες απομένουν μέχρι το τέλος της θητείας του παρόντος συμβουλίου. Καλό θα είναι και αυτός και οι κάθε είδους συνωμότες που τον περιτριγυρίζουν να δουν και να μάθουν. Εκεί όμως που μπορεί περισσότερο να βοηθηθεί, είναι κατά κοινή ομολογία στη διεύθυνση «Ιερά Οδός 343, Χαϊδάρι 124 61». Εκεί μπορούν να απευθυνθούν επίσης και όσοι άλλοι δοκιμάζονται από τα ίδια συμπτώματα με τον παραιτηθέντα.

           Κουράγιο αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες. Κι’αυτό θα περάσει.

                                                                  Βασίλης Πομόνης

Σχόλιο Λευτέρη Μπάλλα: Βασίλη, μιά και ξέρεις την διεύθυνση του Δρομοκαίτειου και μου προτείνεις να απευθυνθώ, θα σου έλεγα να περάσεις πρώτος και να τους πείς οτι ανεξαρτητοποιήθηκες απο τον εαυτό σου (το Νέο Ξεκίνημα που είσαι εσύ μόνος και που ηγείσαι αυτού).  Ξέρουν αυτοί…..

 

 Βασίλης Πομόνης: Άτιμο παιδί! Αμέσως θυμήθηκες που ήσουνα για θεραπεία. Αν την είχες ολοκληρώσει θα θυμόσουνα ότι έπρεπε να παραιτηθείς και από επικεφαλής του συνδυασμού, πράγμα που δεν έκανες! Γι αυτό εγώ σου κάνω τα ηλεκτροσόκ που υπολείπονται, αλλά θεραπεία δεν βλέπω!

 

10 Σχόλια

  • Βασίλη, μιά και ξέρεις την διεύθυνση του Δρομοκαίτειου και μου προτείνεις να απευθυνθώ, θα σου έλεγα να περάσεις πρώτος και να τους πείς οτι ανεξαρτητοποιήθηκες απο τον εαυτό σου (το Νέο Ξεκίνημα που είσαι εσύ μόνος και που ηγείσαι αυτού). Ξέρουν αυτοί…..

  • Άτιμο παιδί! Αμέσως θυμήθηκες που ήσουνα για θεραπεία. Αν την είχες ολοκληρώσει θα θυμόσουνα ότι έπρεπε να παραιτηθείς και από επικεφαλής του συνδυασμού, πράγμα που δεν έκανες! Γι αυτό εγώ σου κάνω τα ηλεκτροσόκ που υπολείπονται, αλλά θεραπεία δεν βλέπω!

  • Βασίλη δεν ξέρεις δεν πειράζει. Υπάρχουν μόνο δημοτικές παρατάξεις στο συμβούλιο. Με επικεφαλής εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο. Ετσι λειτουργεί το ΔΣ. Θα μάθεις. Τώρα εσύ είσαι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης απο την οποία ανεξαρτητοποιήθηκες. Μην επιδεικνύεις την άγνοια σου με ή χωρίς ηλεκτροσόκ.

  • Βασίλη αδιάβαστε, Φυσικά δεν ξέρεις οτι το δημοτικό συμβούλιο λειτουργεί με δημοτικές παρατάξεις που επικεφαλής τους ειναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος. Δεν χρειάζευαι χωριστή παραίτηση. Εσύ είσαι τώρα επικεφαλής του συνδυαδμού Νέο Ξεκίνημα και ανεξαρτητοποιήθηκες μρσα στην ασχετοσύνη σου . Δεν υπάρχουν εξωδημοτικοί επικεφαλής. Διάβασε τον κανονισμό λειτουργίας. Μην περιφέρεις την άγνοια σου ως προσόν. ΟΣΟ για τα ηλεκτροσόκ στα επιστρέφω και σου επιτρέπω να γράφεις και καμιά…… για να περνάει η ώρα

  • Ζω στο νησί τα τελευταία χρόνια και θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο λέγοντας κάποια πράγματα όπως εγώ τα αντιλαμβάνομαι. Με λυπεί βαθύτατα που αυτός ο τόσο όμορφος τόπος δεν προοδεύει, όχι απαραίτητα τουριστικά, αλλά ούτε και ως προς την ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Αυτό ως απόρροια μιας γενικευμενης διχονοιας, οι μεν κατηγορούν τους δε, κανείς όμως όταν έρχεται η ώρα δεν κάνει κάτι διαφορετικό, οι κάτοικοι του ενός μέρους βρίζουν τους κατοίκους του διπλανού χωριού και όταν κάποιος κάνει μια προσπάθεια να ξεχωρίσει και να γίνει παράδειγμα μιμησης θα βρεθεί προδομένος από συμπολίτες του. Είναι μόνο αυτό η Άνδρος? Όχι! Έχω γνωρίσει αξιόλογους ανθρώπους με αγάπη για τον συνάνθρωπο, για τον τόπο τους, που πονουν κι αυτοί με όσα βλέπουν. Κύριοι δεν ωφελεί σε τίποτα να γράφετε άρθρα όπως αυτό που κατηγορείτε συντοπιτες σας. Τους δόθηκε μια ευκαιρία να κάνουν πράγματα για το νησί, εάν δεν τα κατάφεραν ας μιλήσουν τα έργα των νεοεκλεγέντων. Φυσικά την ίδια άποψη έχω και για την αντίπαλη παράταξη. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούμε ούτε να εκδικηθουμε ούτε τίποτα όταν πρόκειται για το καλό του νησιού μας. Εκεί φαίνεται η ποιότητα των ανθρώπων.

  • Λυπούμαι πραγματικά και για το ολίσθημά μου στις 12 Οκτωβρίου όταν εξύμνησα (άν και μη συμπλέων) τον νυν Δήμαρχο στο τοπικό blog ”Λειβάδια” , την λεβεντιά του και το νέο πολιτικό ήθος που έφερνε στα τοπικά δρώμενα όταν με την υπερβατική(κατ’εμέ τουλάχιστον) κίνησή του ανεγνώριζε σε χρόνο dt, την έστω και ισχνή νίκη Σουσούδη, εγγράφοντας σοβαρή πολιτική υποθήκη για το εγγύς μέλλον.
    Είχα μια πιθανότητα και εγώ-όπως φαντάζομαι και η πλειονότης του εκλογικού σώματος-από την λεβέντική παραδοχή του, να πιστεύω ότι αλλάξαμε πολιτικό κεφάλαιο και σελίδα στο νησί και τα πράγματα θα κυλίσουν με σύμπνοια την επόμενη θητεία του νέου Δημοτ.Συμβουλίου.
    Δυστυχώς : ”Eπλανήηηηθην, ως πρόβατον απολωλός……”(Στάσις Γ, ήχος πλ.Δ ΄ )

  • Ντροπή γι’ αυτό το κατάπτυστο κείμενο. Ώστε εκεί έχει φτάσει το επίπεδο του δημόσιου πολιτικού διαλόγου στο νησί; Είναι αυτός γραπτός λόγος που υπόσχεται ενότητα και ομόνοια, τις οποίες επικαλεστήκατε ουκ ολίγες φορές κατά την προεκλογική περίοδο; Και το χειρότερο όλων…χρησιμοποιείτε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως η ψυχική ασθένεια για να χτυπήσετε τον πολιτικό σας αντίπαλο! Και μάλιστα μετά από τόσους αγώνες που έχουν γίνει για να αποσυνδεθεί η ψυχική ασθένεια από το βάρος του κοινωνικού στίγματος και να καταπολεμηθεί η απόδοση της ρετσινιάς! Πόσες δεκαετίες πίσω στο χρόνο μας μετέφερε ξαφνικά αυτή η αισχρή νοοτροπία του κειμένου;

  • Ειρήνη υμίν . Βασίλη , βάλε τα ρακιά στην Ευαγγελίστρια, κάλεσέ μας , και στο τέλος, που ξέρεις, μπορεί να βγείτε αγκαλιασμένοι και με γέλια, όπως παλιά που ταξιδεύαμε για Σύρο και τράνταζε το καράβι.

  • Όλοι γράφουνε γράφουμε
    Αλλά είναι καιρός να σοβαρευτούμε λιγάκι
    Όλα αυτά τα χρόνια ο ένας κατηγορεί τον άλλον δεν έκανες!!έκανα!!!
    ΑΛΛΑ Εάν τα πάρουμε με τη σειρά τους τα μεγάλα έργα έχουνε μείνει πίσω για πολλά χρόνια
    όπως σκουπίδια ύδρευσης Αποχέτευσής Την παιδεία μας Επαρχιακή δρόμοι που δε φαίνονται από την μεγάλη βλάστηση και λακκούβες λιμάνια σε κακά χάλια και βάλε
    Κάποιος σοφός είπε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια
    Και το νησί μας Μένει Κομμένο στα δύο Με λίγα λόγια παίζουμε τις κουμπάρες

  • Με δεδομένη την εκτίμηση που διαχρονικά τρέφω στο πρόσωπο σας και παρότι συμφωνώ στα περισσότερα που γράφετε σήμερα, καθώς και σε αυτά που κατά καιρούς έχετε δημοσιεύσει για το ίδιο ή παρόμοια θέματα, διαφωνώ σε ένα σημείο και χρησιμοποιώντας νομική ορολογία, «κάνω ένσταση»:
    Υπονοείτε εμμέσως πλην σαφώς, ότι για το συγκεκριμένο πρόσωπο υπάρχει ψυχιατρική διάγνωση, που επιβάλλει τον εγκλεισμό του στο ψυχιατρικό ίδρυμα, του οποίου δίνετε τη διεύθυνση.
    Μόνον εφόσον υπάρχει σαφής ψυχιατρική διάγνωση και μάλιστα, όπως γνωρίζετε, από δύο ανεξάρτητους ψυχιάτρους, μπορείτε ως νομικός να κινήσετε τη νόμιμη διαδικασία για να τεθεί ο εν λόγω υπό απαγόρευση και να εγκλεισθεί προς παρακολούθηση και θεραπεία.
    Εάν συντρέχουν όλα αυτά, γιατί δεν το προωθήσατε προηγουμένως, όταν ακόμη είχε υπεύθυνη θέση και ενδεχομένως αποτελούσε κίνδυνο;
    Εάν πάλι η διάγνωση και η επακόλουθη επίκληση προέρχεται, χάριν αστεϊσμού, από εσάς, τότε θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με την κακιά αυτή συνήθεια, να αποκαλούμε ψυχικά άρρωστο, όποιον συμπεριφέρεται διαφορετικά από ότι θα μας άρεσε ή επειδή δεν ταιριάζουν οι απόψεις μας…
    Ο άρρωστος είτε από σωματικό είτε από ψυχικό νόσημα, χρήζει της προσοχής μας, της κατανόησης και της φροντίδας μας, όχι του χλευασμού μας…!
    Τέλος, αφού, όπως αφήνετε κι εσείς να εννοηθεί, η ετυμηγορία της κάλπης είναι αμετάκλητη, δεν θα έπρεπε να πούμε «περασμένα ξεχασμένα» και να φροντίσουμε να μην επαναληφθούν οι προηγούμενες ασχήμιες και ιδιαίτερα να σταματήσει ο διαχωρισμός των Ανδιωτών;
    Υπήρξα κι εγώ επικριτής της συμπεριφοράς του προέδρου, όχι του προσώπου και σίγουρα δεν στενοχωρήθηκα που η παράταξη του ηττήθηκε. Δεν διακατέχομαι όμως από κανένα αίσθημα ρεβανσισμού και με τίποτα δεν θα ήθελα να δω αυτόν τον άνθρωπο και όσους συμπορεύτηκαν, να καταρρακώνονται ψυχικά, ούτε να μηδενίσω το έργο τους.
    Τώρα που είσαστε κι εσείς, έστω για λίγο, μέλος του ΔΣ ελπίζω ότι θα συμβάλλετε στην αποκατάσταση των φιλικών σχέσεων, που θα έπρεπε να διέπουν τους συντοπίτες.
    Επίσης ελπίζω ότι δεν θα παρεξηγήσετε το ύφος μου και δεν θα το περάσετε ως διδασκαλία, ενός ερασιτέχνη στα νομικά, προς έναν έγκριτο και έμπειρο νομικό. Σας εύχομαι υγεία και δύναμη για το νέο σας έργο! Γιώργος Δ. Καλλιβρούσης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio