Νέα

Μπέττυ Κωνσταντινίδου: Μια εικόνα δεν είναι πάντα οι χίλιες λέξεις     

Μια εικόνα δεν είναι πάντα οι χίλιες λέξεις

Παρακολούθησα την συγκέντρωση του Δήμαρχου κ. Λοτσάρη στο Άνω Γαύριο, ο οποίος εξέθεσε το πρόγραμμα του στα διάφορα θέματα που απασχολούν το χωριό, αλλά και στα γενικότερα θέματα στο νησί που αφορούν όλους τους δημότες.

Στον απολογισμό του για έργα που έχουν ολοκληρωθεί και σε εκείνα που

έχουν δρομολογηθεί  για την επόμενη τετραετία, κυριάρχησε   η αντιπαράθεση με τον συνυποψήφιο του κ. Σουσούδη  και τις ευθύνες του,  και όχι η ουσιαστική παρουσίαση των έργων και τα σαφή στοιχεία για τα δρομολογούμενα έργα, ώστε οι κάτοικοι να μην ακούν ανέξοδες εξαγγελίες και κουραστικές αντιπαραθέσεις.

Ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος έκανα κάποιες παρεμβάσεις στα πολύ οξυμένα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή όπως:

Σχετικά με τη Μονάδα των Σιλό, ο κ. Λοτσάρης αποποιήθηκε την ευθύνη, γιατί η  έκδοση άδειας και η εγκατάσταση έγινε επί δημαρχίας Σουσούδη και ο  Έπαρχος Λοτσάρης δεν «ήξερε τίποτε». Για μία τόσο μεγάλη επένδυση όλοι οι αυτοδιοικητικοί  και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης  όφειλαν και να ξέρουν και μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων να επανεξετάσουν το θέμα και όχι να αφήνουν τους κατοίκους να καταφεύγουν στο ΣτΕ επωμιζόμενοι το δυσβάστακτο κόστος.

Η δημαρχία Σουσούδη κρίθηκε τότε και το ΣτΕ δικαίωσε τους κατοίκους , δεν μπορεί ο κ. Δήμαρχος  σήμερα να λέει «επειδή ο Σουσούδης  επέτρεψε την εγκατάσταση  κ.λ.π.»  να επιτρέπει να εκδίδει η πολεοδομία   την παράνομη  βεβαίωση για να καταστραφεί οριστικά η περιοχή και το νησί.

Σε μία από τις παρεμβάσεις μου  ζήτησα να πάρει θέση, εάν είναι αντίθετος με την εγκατάσταση των Σιλό και μου απάντησε ότι οι σύμβουλοι του, ψήφισαν ομόφωνα.  Δηλαδή αρνήθηκε να πάρει θέση ο ίδιος ­­­­­­­­ και τώρα και στο παρελθόν τον Δεκέμβρη 2019.  Για το ίδιο θέμα και άλλοι κάτοικοι εξέφρασαν την αγωνία τους και τις αντιρρήσεις τους.

Εν αναμονή της απόφασης του αρμόδιου συμβουλίου (ΠΕΣΠΑ) για το θέμα, εάν είναι θετική για την εταιρεία οι κάτοικοι πρέπει να προσφύγουν στο ΣτΕ  για να σωθεί η περιοχή, εάν είναι θετική για τους κατοίκους,  θα οφείλεται στον ΑΓΩΝΑ τους και ΜΟΝΟ και σε καμιά Αυτοδιοικητική Αρχή.

Ένα άλλο θέμα της παρέμβασης μου ήταν ο δρόμος προς το Κουμάρι, που έχει περιβαλλοντικές παραβιάσεις  και πολλές κακοτεχνίες, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα ατύχημα (έπεσε ένα αυτοκίνητο στο γκρεμό, ευτυχώς χωρίς θύματα). Ο κ. Δήμαρχος μου απάντησε ότι δεν βρίσκω τίποτα θετικό στα έργα του. Δηλαδή δεν απάντησε   επί της ουσίας για ένα έργο για το οποίο  υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες και κινδυνεύουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα και οι πεζοί.

Ο κ. Δήμαρχος με τους συμβούλους του, επικεφαλής των οποίων ήταν ο κ. Μπάλλας, με την «δημοκρατική» του ευαισθησία να κλείνει το μικρόφωνο στα Δημοτικά Συμβούλια όταν δεν του αρέσουν  οι τοποθετήσεις των ομιλητών, έτσι και τώρα δεν συγκρατήθηκε και με λεκτικές επιθέσεις με προειδοποίησε  πάλι.                                                Σ’αυτό το όχι ευχάριστο για μένα περιβάλλον, ευνοϊκό μόνο  για τους χειροκροτητές , ο κ. Δήμαρχος με προέτρεψε για μια φωτογραφία με άλλους υποψήφιους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους. Μια επικοινωνιακή τακτική που όταν στηρίζεται  σε μικροκομματικά οφέλη και με χτυπήματα κάτω από την μέση (κίτρινος τύπος) είναι ξένη προς εμένα.                                        Σεβάστηκα όμως τον κόσμο που παρακολουθούσε και την επιθυμία του να υπάρχει συνεργασία και ομόνοια , παρότι  δεν πιστεύω ότι ισχύουν σε αυτή τη συγκυρία και δέχτηκα τη φωτογραφία

Η ανάρτηση στο site της παράταξης «Μαζί για την  Άνδρο» που αφορά  την προαναφερθείσα  συγκέντρωση, δηλαδή οι φωτογραφίες και το κείμενο  δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όπως παραπάνω περιέγραψα. Αυτές είναι  «τακτικές»  που δεν συνάδουν  με τον θεσμικό ρόλο του Δημάρχου.            Επιφυλάσσομαι και για όποια άλλη ανάρτηση που θίγει την προσωπικότητα και υπόληψη  μου (αρθ. 57 ΑΚ).

Κωνσταντινίδου Γεωργία – Ρομπέρτα,

υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό

της Χρύσας Καραγιάννη “Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο”

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio