Νέα

Δημοσιογραφία ή ……… Του Γιάννη Μαρκόπουλου

 

Δημοσιογραφία ή ………

Η προεκλογική περίοδος στην Άνδρο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές κορυφώνεται. Ο έντονος ανταγωνισμός των συνδυασμών για τις Δημοτικές Εκλογές περνά σιγά-σιγά και στις Περιφερειακές.
Εκτός από τους συνδυασμούς πρωταγωνιστικό ρόλο προσπαθεί να παίξει γνωστό site του νησιού, ο διαχειριστής του οποίου ένας Αμερικανοσπουδασμένος κατά το βιογραφικό του, φανατικός Αντικομουνιστής Αντιαριστερός , παλιάς κοπής δεκαετίας του ’50 , «δημοσιογραφεί» όχι για να επιτελέσει τον σκοπό της Δημοσιογραφίας, να ελέγχει δηλαδή την εκάστοτε εξουσία, κεντρική ή τοπική, αλλά για να χειραγωγεί και να διαμορφώνει την κοινή γνώμη σύμφωνα με τις επιδιώξεις του.
Αντί να ελέγχει την Δημοτική Αρχή ελέγχει την Αντιπολίτευση και κάθε φωνή κριτικής. Έχοντας την αντίληψη ότι, όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου, αποδομεί πρόσωπα και συλλογικότητες. Πρόσφατο παράδειγμα το θέμα της Μονάδας Κομποστοποίησης ,στο Γαύριο ή στο Κόρθι. Αφού θέτει το θέμα στο site του, στη συνέχεια δέχεται ή και μπορεί να δημιουργεί ο ίδιος σχόλια, στοχοποίησης και αποδόμησης. Δείχνει, όχι με το δάχτυλο όπως κάποτε γινόταν, αλλά με τα πλήκτρα του υπολογιστή. Χαρακτηρίζει ιδεολογικά (κομουνιστές), προσπαθεί να χρωματίσει με τα γνωστά κίτρινα χρώματα τον Φιλοπρόοδο Όμιλο το Γαύριο, ένα ιστορικό σύλλογο καταξιωμένο σε όλη την Άνδρο, με σημαντικές δράσεις για τον πολιτισμό, την προστασία των μνημείων, την προστασία του περιβάλλοντος, με προσπάθειες να αποτραπεί η καταστροφή του από διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα ( ανεμογεννήτριες, Σιλό κ.α.)
Ο Φιλοπρόοδος είτε το θέλει ο κ. Διαχειριστής είτε όχι θα προσπαθεί με τις μικρές του δυνάμεις ενωτικά να παράγει πολιτισμό.

Στο σημείωμα αυτό, σκόπιμα στον τίτλο του έλειπε μια λέξη. Ας την συμπληρώσει ο καθένας με βάσει τα συμπεράσματα του.
Ας προσέξουμε όλοι, οι εκλογές θα τελειώσουν αλλά δυστυχώς το δηλητήριο θα μείνει να ποτίζει συνειδήσεις.
11/9/2023
Γιάννης Μαρκόπουλος
Μέλος του Φιλοπρόοδου Ομίλου το Γαύριο

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio