Νέα

Έδεσε στο λιμάνι της Ραφήνας το «Fast Ferries Andros» με τους 731 επιβάτες ύστερα από 18 ώρες

Ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από τρία ρυμουλκά πλοία –

Γύρω στις 1 η ώρα της Κυριακής 10ης Σεπτεμβρίου 2023, μετά απο 18 ώρες εγκλωβισμού και απίστευτης ταλαιπωρίας οι 731 επιβάτες του  επιβατηγού-οχηματαγωγού Fast Ferries Andros το οποίο «έδερναν» άνεμοι εντάσεις 7 μποφόρ αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας. Το πλοίο ρυμούλκησαν με ασφάλεια τρία ρυμουλκά.

375477849_1007822083749505_7607416027759795670_n

Το ειδικό συνεργείο χρειάστηκε σχεδόν τέσσερις ώρες για να κόψει τις αλυσίδες απο τις άγκυρες που είχαν τυλίξει την μία από τις δύο προπέλες του.

Τι συνέβη στη Ραφήνα

Όλα έγιναν το πρωί του Σαββάτου 9/9/23, όταν έμπλεξαν οι άγκυρες δύο επιβατηγών πλοίων. Στις 7:30, ήταν προγραμματισμένο να φύγει το Ε/Γ-Ο/Γ Fast Ferries Andros για να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος. 

Λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η καδένα της άγκυρας του Fast Ferries Andros έμπλεξε με την αριστερή καδένα της άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ Αικατερίνη Π το οποίο ήταν δεμένο στον ντόκο και βρισκόταν στη διαδικασία επιβίβασης και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για τις 08.05 για Τήνο-Μύκονο-Νάξο.

Ο Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Γραφείου Τύπου ΥΝΑΝΠ, ανέφερε:

«Η όλη επιχείρηση έγινε με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και την αποφυγή οποιαδήποτε περίπτωσης κινδύνου. Τόσο για αυτούς όσο και για τους ανθρώπους που επιχείρησαν υπό δυσμενεστατες καιρικές συνθήκες…με επιτυχία.

Σίγουρα όταν φεύγεις για ταξίδι και δεν πας στο προορισμό σου υπάρχει εκνευρισμός… σίγουρα υπάρχει μια κούραση αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όλοι είναι ασφαλείς και αποβιβαστηκαν με ασφάλεια κανονικά στη προβλήτα».

Από Λάυριο

Σημειώνεται ότι αύριο από το Λαύριο θα γίνουν οι αναχωρήσεις του «Superferry» και «Αικατερίνη Π.», ενώ από τη Ραφήνα θα φύγει μόνο το «Superexpress».

Από το https://www.protothema.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio