Νέα

Οι από δω έξω, οι από ‘κει μέσα, και «ο Εξαποδώ» γενικώς. Του Βασίλη Πομόνη

Το σκηνικό στην Παληόπολη. Εξαιρετικό πάντα το περιβάλλον. Στη συζήτηση κυριαρχεί το θέμα του καιρού. Δημοτικές εκλογές.

Σωστός, σοβαρός και πάντα με λίγες κουβέντες χωριανός είπε: «O τωρινός έκανε πιο πολλά από τον προηγούμενο από ‘δω έξω». Καθόλου δεν θα μπω στον πειρασμό να συγκρίνω ποιος, πόσα και γιατί έκανε αυτά που έκανε. Καθένας που διετέλεσε δήμαρχος (με μόνη ίσως εξαίρεση το Γιάννη το Γλυνό), φρόντισε πρωτίστως και κυρίως την περιοχή από την οποία προέρχεται. Ανθρωπίνως κατανοητό ναι. ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΟΧΙ!    Γιατί εδώ μιλάμε για ιδιαίτερα προκλητική πολιτική.

Δυστυχώς μια μεθοδευόμενη τακτική τείνει να προκαλέσει διαχωρισμό του νησιού. Είναι πολλά χρόνια που δεν είχαμε ενδείξεις και είχαμε ελπίσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα επιχειρηθεί ξανά. Γιατί τέτοια κίνηση είχε ξαναγίνει!! Πλην όμως κάποιοι στην προσπάθειά τους να επικρατήσουν με κάθε τρόπο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, δεν διστάζουν, εκτός από τις κατ’ οίκον επισκέψεις, όπου σε κόλλες χαρτί καταγράφουν τις όποιες επιθυμίες θα ικανοποιήσουν, να υπόσχονται και τοπικές διοικητικές μεταβολές. Προβάλλεται λοιπόν ο ισχυρισμός «αρκετά με τους εκεί μέσα, τώρα ήρθε η ώρα για τους εδώ έξω».

Και κανένας άθλιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να αντιληφθεί, που μπορεί να οδηγήσει αυτή η πολιτική διαίρεσης του νησιού. Ευτυχώς και από εκεί έξω και από εδώ μέσα  υπάρχουν αυτοί που λένε: Το νησί είναι ένα και η πολιτική διαίρεσης μόνο σε ολέθρια αποτελέσματα μπορεί να οδηγήσει.

Για να γίνω όμως απολύτως συγκεκριμένος αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι και ενόψει του ότι πρέπει να έχουμε χειροπιαστές ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις του τι πρόκειται να ακολουθήσει, σας καλώ να αναρωτηθείτε επί των εξής πραγματικών καταστάσεων:

1) Τον τελευταίο καιρό, δηλαδή εδώ και 1-2 μήνες περίπου, γίνεται από  το άλλο σάϊτ συστηματική και κατευθυνόμενη επίθεση εναντίον του αντιδημάρχου Χώρας και αμέσου συνεργάτη του δημάρχου, δηλαδή εναντίον του Δημήτρη Γιαννίση. Επαναλαμβάνω συστηματική και κατευθυνόμενη! Λέγεται ότι η επίθεση γίνεται επειδή παρακούστηκε η εντολή του «σαϊτάρχη», να μην παραστούν παράγοντες του νησιού στην κηδεία του καπετάνιου, δηλαδή του Γιαννούλη Καμπάνη, στου οποίου το σπίτι δεκάδες φορές είχε φάει και πιει ο «σαϊτάρχης».   Αλλά και είχε καταπιεί αμάσητους τους χαρακτηρισμούς που του είχε «απονείμει» ο συγχωρεμένος.

Δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν απάντησε ο Δημήτρης Γιαννίσης. Αναρωτιέμαι γιατί δεν πήρε θέση ο συνεργάτης του Δημήτρης Λοτσάρης, ο οποίος σαν πολιτικός προίστάμενος θα έπρεπε να είχε προτάξει τα στήθη του στην επίθεση αυτή. ΄Η μήπως δεν ξέρει ότι χωρίς τη στήριξη του Γιαννίση ουδεμία ελπίδα έχει. Όχι δηλαδή ότι και με τη στήριξη αυτή είναι τα πράγματα εύκολα!

2) Αντί λοιπόν να στηριχθεί από πλευράς Δημάρχου ο Γιαννίσης, γίνεται συστηματική προσπάθεια από το His Master’s Voice του δημάρχου, να προβληθεί ο διεκπεραιωτής των επιθυμιών και φύλακας των νώτων του (κατά δήλωση του ιδίου του κ. Λοτσάρη) Εξαποδώς. Ίσως επειδή όντας τόσο χαμηλός μπορεί να σφουγγίζει τα χαμηλά τμήματα των νώτων του Δημάρχου. Αν αυτό δεν είναι συστηματική προσπάθεια να υποβαθμιστεί ο Γιαννίσης τι είναι? Και αν αυτό δεν είναι εμφύλιος στην παράταση Λοτσάρη τι είναι?

3) Δεν θα σας προβληματίσω άλλο σήμερα, ημέρες που έρχονται! Μόνο κάτι τελευταίο. Μετά από τρία χρόνια σιωπής ο «σαϊτάρχης», που όλα τα γνωρίζει και επί παντός του επιστητού έχει γνώμη, ξαναέκανε προσπάθεια να επιτεθεί κατά της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Άνδρου. Ζητάει να παρακαθήσει στο τραπέζι για να αποκτήσει ρόλο. Μια και συνηθίζει τις δημοσκοπήσεις ας κάνει ακόμα μία. Από τη μία Ο Παντελής Βούλγαρης και από την άλλη αυτός.

Άντε Καλή Παναγιά, δόξα στο μελτέμι και πλέον θα τα λέμε συχνότερα, γιατί δεν έχει μείνει πολύς καιρός. Και να στηρίζουμε το Φεστιβάλ. Είναι μαζί με τα Μουσεία το Πολιτιστικό παρόν και μέλλον της Άνδρου.

Βασίλης Πομόνης .

3 Σχόλια

  • Παρακαλώ πολύ μπορείτε να επισημάνετε σε ποια ακριβώς άρθρα του εν λόγω site συντελείται η “συστηματική και κατευθυνόμενη επίθεση” εναντίον του κ. Γιαννίση; Όσο κι αν ψάχνω δεν βρίσκω την παραμικρή αιχμή. Μήπως, επειδή και οι καιροί είναι πονηροί, έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα εκ του μη όντος; Ή μήπως κάτι άνευ σημασίας έχει λάβει αδικαιολόγητες διαστάσεις με τις γνωστές μεθόδους καφενειακών διαδόσεων και χωρίς να έχει επαληθευτεί μέσω έρευνας; Διότι σε αυτή την περίπτωση γίνεστε κι εσείς άθελά σας φορέας διχόνοιας κι ας την απεχθάνεστε τόσο. Καλό θα ήταν λοιπόν αντί για γενικότητες, να μας υποδείξετε τα επίμαχα σημεία του site. Ευχαριστώ πολύ.

  • Θαυμάσιο και αιχμηρό το άρθρο σας, κύριε Πομώνη. Καλή Παναγιά και να μας φυλάει από σατανικούς σαϊτάρχες.

  • Ωραία περνάτε στο νησί δεν βαριέστε ποτέ όπως φαίνεται. Μιας και η πένα σας πάει καλό θα ήταν να διαβάσουμε και τις απόψεις σας στα μεγάλα προβλήματα της Ανδρου, Νερό Σκουπίδια κλπ

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio