Νέα

«Η λεβεντιά δεν είν’ φτερά, ψηλά για να σε βγάλει, είναι το χνάρι που άφησες για να σε βρουν οι άλλοι». (Aπό τη λαϊκή σοφία των Κρητικών). Του Βασίλη Πομόνη

Φίλες και φίλοι, ξεκίνησα σήμερα παραθέτοντάς σας μια φράση,  που θεωρώ από τις πιο σημαντικές που έχω ακούσει, ή διαβάσει στη ζωή μου. Μια φράση που αναφέρεται στη συμπεριφορά που θάπρεπε να δείχνουμε όλοι, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και κυρίως στο δημόσιο βίο μας.

Και βέβαια αφού θάπρεπε έτσι να φερόμαστε εμείς οι καθημερινοί και «μικροί», σκεφτείτε πόσο σύμφωνα με την παραπάνω φράση θα έπρεπε να φέρονται αυτοί που μας διοίκησαν, μας διοικούν και θέλουν να μας ξαναδιοικήσουν. Με συμπεριφορές λοιπόν και μεθοδεύσεις    που έρχονται στο φως επ’ ευκαιρία και με σκοπό την ανάδειξη σε φαβορί κάποιων υποψηφίων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα ασχοληθούμε σήμερα. Αφορμή οι δημοσκοπήσεις.

Ξέρετε βέβαια ότι κάθε μια απ’ αυτές γίνεται κατόπιν παραγγελίας κάποιου, ο οποίος και επιδιώκει να εμφανιστεί το αποτέλεσμα που τον βολεύει. Πλείστες όσες φορές δίδονται από τους παραγγέλλοντες και τα τηλέφωνα που πρέπει να πάρουν οι δημοσκόποι. Έτσι για να γνωρίζουμε και ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι όχι. Αλλά κυρίως για να διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη η εντύπωση που θέλει ο παραγγέλλων, όσον αφορά τη δυναμική του (να καλπάζει προς τη νίκη, αδιαφιλονίκητο φαβορί πρέπει να τον δείχνει το αποτέλεσμα). Πλην όμως σε δημοσκόπηση που έγινε πριν από λίγο καιρό εμφανίστηκαν να δημοσκοπούνται και ονόματα που ουδόλως είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση που ρωτούσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα εμφανίστηκε σαν υποψήφιος δήμαρχος μεταξύ των άλλων και ο Δημήτρης Γιαννίσης, ο οποίος βεβαίως ουδέποτε είχε εκφράσει την παραμικρή επιθυμία για να διεκδικήσει το αξίωμα, αφού παντού δήλωνε ότι θα συμπαραταχθεί στο πλευρό του δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη. Τι νόημα λοιπόν είχε το ερώτημα και η παρουσία του ονόματος Γιαννίση;  Μήπως για να βγει το αποτέλεσμα ότι ο Γιαννίσης από το 6-7 % που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές, έχει πέσει στο 1% και συνεπώς δεν έχει καμία τύχη, και άρα χωρίς πολλά – πολλά, αξιώσεις και όρους να τρέξει υπό τη σκέπη του δημάρχου, ώστε να εκλεγεί και όπως θέλει ο δήμαρχος να τον μεταχειριστεί μετά τις εκλογές.

Ερωτώ μήπως από κάποιους γίνεται οργανωμένη προσπάθεια για να καθιερωθεί στην Άνδρο «η αρχή του ενός ανδρός», χωρίς καν να λαμβάνεται υπ’ όψη η γνώμη δημοτικών συμβούλων, αλλά ειδικών συμβούλων?

Αυτή η τακτική της παράκαμψης γνώμης δημοτικών συμβούλων  (πλην κάποιων αρεστών), δεν γίνεται για πρώτη φορά από τον νυν δήμαρχο. Έχει γίνει και στο παρελθόν από άλλον. Απαίτηση λοιπόν του εκλογικού σώματος της Άνδρου πρέπει να είναι η ανακοίνωση εκ μέρους των υποψηφίων δημάρχων της τακτικής που σκοπεύουν να ακολουθήσουν, όσον αφορά το σεβασμό των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, και κυρίως να ξεκαθαρίσουν το τι πιστεύουν όσον αφορά τη διαδικασία της εκλογής. Δηλαδή: οι θέσεις των συμβούλων ανήκουν στο δήμαρχο, ή στους συμβούλους? Έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ή όποτε δεν γουστάρει η γνώμη τους στο ειδικό επιτελείο των διορισμένων συμβούλων, θα καλούνται να παραδώσουν τη θέση τους και θα διαγράφονται?

Αυτά προς το παρόν και άλλα που θα αναπτύξουμε εν καιρώ. Και μία επισήμανση προς τους κ.κ. υποψηφίους δημάρχους. Όσες δημοσκοπήσεις και να κάνετε αγαπητοί, να έχετε υπόψη, ότι οι σύμβουλοι θα οδηγήσουν στη δική σας εκλογή και όχι εσείς στη δική τους. Ό,τι και αν κάνετε και όποιους και αν στηρίξετε με κόλπα κάτω από το τραπέζι και διά των δημοσκοπήσεων.

       Αυτά για σήμερα και ο Θεός να ευλογεί το μελτέμι.

                                                                     Βασίλης Πομόνης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio