Νέα

Ένα Εργαστήριο Φωνητικής με την Julianna Bloodgood στη Άνδρο !

Ένα Εργαστήριο Φωνητικής με την Julianna Bloodgood

στην Άνδρο, στις 4 – 9 Σεπτεμβρίου 2023

ως μέρος του διεθνούς προγράμματος Residency

‘Άνδρος – Υδρούσα Χαίρε’* 2023 – 2025

* Υδρούσα : η με τα πολλά νερά

* από το τετράδιο του σουρεαλιστή ποιητή της Άνδρου Ανδρέα Εμπειρίκου

διοργανώνεται από την ΆΥΛΑ

στο Residency μας στο ‘Κτήμα Ηλίανθος’

Αυτό το εργαστήριο/retreat θα αποτελέσει μια βαθιά εξερεύνηση και σωματική εργασία πάνω στην ανθρώπινη φωνή και στις δυνατότητες έκφρασης της σε σύνδεση με τη φύση και τη μυθολογία του νησιού της Άνδρου, στην Ελλάδα.

Μια ενσώματη προσέγγιση στη φωνητική εκπαίδευση που χρησιμοποιεί σωματικές πρακτικές και φωνητική τεχνική για να επιφέρει την επίγνωση, την αφύπνιση και την ενεργοποίηση των αυθεντικών φωνών μας. Μια εξερεύνηση της φωνής όπως βιώνεται μέσα από το σώμα και τον χώρο γύρω μας. Το σώμα είναι η πύλη μας προς σε όλες τις δημιουργικές πηγές και από το σώμα ξεκινάμε την έρευνά μας για τη φωνή, τον ήχο, το τραγούδι και τις λέξεις μέσα από μια δυναμική εξερεύνηση της προέλευσης του ήχου. Μέσα από τη ροή της κίνησης και της αναπνοής μπορούμε να ξυπνήσουμε ηχητικές δονήσεις μέσα στο σώμα -αντηχώντας τα οστά και τους ιστούς- δημιουργώντας μια σπλαχνική κατανόηση της φωνής και ζωντανεύοντας νέες δυνατότητες για φωνητική έκφραση.

Θα επικεντρωθούμε στη δράση του να δίνει κανείς φωνή στα συναισθήματά του. Είναι μια μεταμορφωτική διαδικασία και κάτι που μας λείπει συλλογικά στις σύγχρονες δομές μας. Μέρος της μοναδικής ανθρώπινης εμπειρίας μας είναι ότι είμαστε σε θέση να δώσουμε σχήμα και υπόσταση στα συναισθήματά μας μέσω της τέχνης μετατρέποντας τις εσωτερικές μας εμπειρίες και τα συναισθήματά μας σε κάτι που μπορεί να μοιραστεί, να γίνει μάρτυρας, να υποστηριχθεί και να απελευθερωθεί. Το να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας μέσω της φωνής μας, είναι μια φυσική διαδικασία και μέσω του μοιρασμένου και προστατευμένου χώρου, της μαρτυρίας και της υποστήριξης της κοινότητας και της ισχυρής δράσης της φώνησης, τα συναισθήματά μας μπορούν να γίνουν κάτι όμορφο που μπορούμε να μεταμορφώσουμε και να απελευθερώσουμε. Θα επαναλάβουμε διάφορες δημιουργικές και σωματικές τεχνικές επεξεργασίας καθώς και τεχνικές απελευθέρωσης φωνής, ολοκληρώνοντας την εργασία αυτή της δημιουργικής και σωματικής ολοκλήρωσης επιστρέφοντας τα πάντα πίσω στη γη που μας περιβάλλει.

Η μυθολογία του νησιού της Άνδρου είναι ιστορικά συνδεδεμένη με τα «πνεύματα του νερού» και τη θαλάσσια ζωή. Οι ποιητές περιγράφουν την Άνδρο ως υδάτινη ψυχή. Το αρχαίο όνομα του νησιού είναι Υδρούσα, που σημαίνει ‘αυτή με τα πολλά νερά’. Ένα δίχτυο από παλιούς νερόμυλους είναι διάσπαρτο στο τοπίο του. Οι πηγές και τα ποτάμια της αποτελούν σημεία συνάντησης ανάμεσα στα πλάσματα της ξηράς και της θάλασσας αλλά και σημεία σύνδεσης με άλλες στεριές. Τα λιμάνια της λειτουργούν ως τόποι συνάντησης, εμπορίου αλλά και ως γέφυρες με άλλους πολιτισμούς.

Αυτήν την έμπνευση θα χρησιμοποιήσουμε ως δημιουργική πρώτη ύλη για τη δουλειά μας.

Julianna Bloodgood

Η Julianna Bloodgood είναι τραγουδίστρια, σωματική καλλιτέχνης, Performer και δασκάλα της οποίας το έργο περιλαμβάνει παραστάσεις ανθρωπολογικής έρευνας  έχοντας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο αναζητώντας διαφορετικές πολιτιστικές απόψεις για το σώμα, τη φωνή και το τελετουργικό της παράστασης. Πολλές από τις παραστάσεις που δημιουργεί γίνονται σαν τελετουργίες, με σκοπό να λειτουργήσουν ως κοινές εμπειρίες μεταμόρφωσης και θεραπείας. Η Julianna ήταν κορυφαία ηθοποιός και τραγουδίστρια στη βραβευμένη και αναγνωρισμένη από τους κριτικούς πολωνική θεατρική εταιρεία Song of the Goat Theatre από το 2009-2019. Είναι καλλιτεχνικός συνεργάτης του   Bru Theatre της Ιρλανδίας, του Theatre MITU της Νέας Υόρκης και του Honey and Dust στη Σλοβακία.

Ο πυρήνας της δουλειάς της είναι μια λεπτομερής εξάσκηση και έρευνα στη σχέση σώματος και φωνής και στο πώς αυτή μπορεί να γίνει έκφραση, σύνθεση και παράσταση. Η έρευνά της με το σώμα και τη φωνή οδήγησε σε μια εις βάθος και συνεχή ανάπτυξη αυτής της σύνδεσης την οποία αποκαλεί ‘Ενσώματες Φωνητικές Πρακτικές’. Αυτή η πρακτική χρησιμοποιεί ολοκληρωμένες τεχνικές θεραπείας σωματικού τραύματος και ως αποτέλεσμα εστιάζει στη φωνητική έκφραση, η οποία είναι μια διαδικασία βαθιάς επούλωσης και μεταμόρφωσης.

Τέλος η Τζουλιάννα ειδικεύεται στην έρευνα και την εξάσκηση του φωνητικού θρήνου, δίνοντας μορφή και φωνή στον πόνο και την απώλεια και μετατρέποντας τον σε μέσο που διατρέχει όλη τη διδασκαλία, τις παραστάσεις και της δημιουργίες της. Συνεχίζει να διερευνά τις ιστορικές και σύγχρονες πτυχές του θρήνου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η Julianna είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με διάκριση από το Manchester Metropolitan University. Είναι απόφοιτος του Ωδείου Μουσικής του Κολλεγίου του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, του Pacific Conservatory of the Performing Arts και διαθέτει πιστοποίηση στην Ολοκληρωμένη Θεραπεία Σωματικού Τραύματος. Είναι πρώην δασκάλα γιόγκα και πιλάτες και χορεύτρια με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία.

 

Ένα Καλλιτεχνικό Residency στο ‘Κτήμα Ηλίανθος’

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΈΩΣ 1Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ !

………………………………………………………

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ Εργαστηρίου : 4 Σεπτεμβρίου – 9 Σεπτεμβρίου

………………………………………………………

                Άφιξη : Κυριακή  3 Σεπτέμβρη 2023

                1η Μέρα Εργαστηρίου : Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη 2023

                Τελευταία Μέρα Εργαστηρίου : Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2023

Την τελευταία μέρα το εργαστήριο θα γίνει με τη μορφή ανοικτής πρόβας ως προσφορά και σε διάλογο με την Κοινότητα.

Αριθμός Συμμετεχόντων: 15 άτομα max.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες (ηθοποιούς, χορευτές, κ.λ.π.) και σε

The lab is targeted at anyone in the fields of performings arts (actors, dancers, performers, e.t.c.)

&….σε όσους εμπλέκουν τη φωνή στην εργασία τους.

Η διαδικασία της Αίτησης χωρίζεται σε δύο Φάσεις :

Παρακαλούμε στείλτε μας το Βιογραφικό σας Σημείωμα στα αγγλικά με μια φωτογραφία προσώπου (300kB max) στο e-mail : [email protected], με τίτλο ‘Για το εργαστήριο ‘Inner Voices’

Υπογράψτε τους Όρους Συμμετοχής : (δήλωση Υγείας κ.λ.π.) και στείλτε το στο [email protected] . Βρίσκετε το κείμενο εδώ: https://drive.google.com/file/d/0BxCTFRHyQrReM2xiSzJkc0lBWms/view

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές: έως 1η Αυγούστου 2023

Στις 2 Αυγούστου θα ενημερωθείτε αν έχετε επιλεχθεί για να συμμετέχετε στο εργαστήριο

Κάντε Κράτηση στο Εργαστήριο

               Δίδακτρα: €300 για τη συμμετοχή στο εργαστήριο (5 μέρες : 30ώρες συνολικά)

ΔΙΑΜΟΝΗ : 2 Σενάρια (είτε  25€/άτομο/μέρα, εδώ : https://giorgosrooms.blogspot.com/

είτε ελεύθεροι να διευθετήσετε το θέμα της διαμονής όπως αλλιώς προτιμάτε

(Πρωϊνό : 15€/άτομο – Γεύμα : 20€άτομο)

Aφού έχετε επιλεχθεί για να συμμετέχετε στο εργαστήριο θα σας ζητηθεί να δώσετε ένα minimum (μη επιστρέψιμης) προκαταβολής 50€ για να επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας. Το υπόλοιπο ποσό πρέπει να αποπληρωθεί έως 15 Αυγούστου.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή ερώτηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ :

Στον Τρ. Λογαριασμό : IBAN : GR3802602400000370201260811, SWIFT : ERB KGRAA στην Eurobank EFG – Ελλάδα

Παρακαλούμε στείλτε μας το καταθετήριο στο [email protected]

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio