Νέα

«Οι ειδήσεις πέφτουν σαν το χαλάζι κι’ ο δυστυχής αναγνώστης αναστενάζει». Του Βασίλη Πομόνη

«Οι ειδήσεις πέφτουν σαν το χαλάζι κι’ ο δυστυχής αναγνώστης αναστενάζει»

Παράφρασα τον τίτλο παλιάς ελληνικής ταινίας, γιατί από καιρό ξεκινώ να γράψω, αλλά μία οι πρώτες εκλογές, μία οι δεύτερες, μία τα γεγονότα κ.λ.π. πολύ, ή λίγο (κατά την κρίση του καθενός) σημαντικά, είπα να μην συμμετάσχω κι’ εγώ στο βομβαρδισμό των αναγνωστών. Μέχρι σήμερα όμως, γιατί διαπιστώνοντας ότι άρχισαν οι βολές πυροβολικού μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και για να μην πάμε άκλαυτοι και ανυποψίαστοι έχω να επισημάνω τα εξής, δηλώνοντας ότι έχω πλήρη συνείδηση των συνεπειών αυτού που είχα γράψει προ καιρού, ότι δηλαδή «κακό χωριό τα λίγα σπίτια» και ότι οι γύρω από την εξουσία μόνο τη μυρωδιά του λιβανιού δέχονται, αφού και αυτά που κάνουν νομίζουν ότι μυρίζουν λιβάνι. Λοιπόν αρχίζω:

  • H Xώρα είχε πάντα κυκλοφοριακό πρόβλημα και εξακολουθεί να έχει, ιδίως τώρα που αυξάνεται ο τουρισμός (που όμως σύντομα θα μειωθεί, αφού οι επισκέπτες συχτιρίζουν μην μπορώντας όχι να παρκάρουν, αλλά ούτε καν να μπουν στην πόλη αφού από του Μαντζαβελάκη και μέσα, ο καθένας παρκάρει όπως γουστάρει κάνοντας το δρόμο μονόδρομο). Που είναι η μελέτη για το κυκλοφοριακό? Την είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή και χάθηκε, ή την έχει έτοιμη η τωρινή και δεν την είδαμε ακόμη;;;
  • Για το θέμα του μη πάρκινγκ είχα γράψει και πέρσι άρθρο με τίτλο «Καλώς ορίσατε στην Κόλαση». Φαίνεται ότι άρεσε στους διοικούντες, αφού καμία αλλαγή δεν έγινε για τη ρύθμιση με εύρεση, ή καθορισμό με σήμανση χώρων για τη στάθμευση οχημάτων. Έχει η προηγούμενη δημοτική αρχή να προτείνει κάτι συγκεκριμένο, γιατί τα «θα» σκέτα δεν μετράνε πια. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την τωρινή διοίκηση!!!
  • Αφήνω για σήμερα τελευταίο το θέμα της καθαριότητας. Με εξαίρεση κάποιες μικρές περιόδους της πρώτης δημαρχίας Βάμβουκα, το μόνιμο χαρακτηριστικό της Χώρας είναι η βρώμα και η έλλειψη καθαριότητας. Μην απορείτε. Πάνε και τα δύο μαζί. Για τη βρώμα έχουν ευθύνη κυρίως οι δημότες, αλλά για την έλλειψη καθαριότητας η ευθύνη ανήκει κατ’ αποκλειστικότητα στην εκάστοτε δημοτική αρχή. Στο κεφάλαιο αυτό εντάσσεται και ο ιδιαίτερα προβληματικός τρόπος λειτουργίας, ή μάλλον κατά το δοκούν λειτουργίας της ανακύκλωσης (που λέει ο λόγος). Λοιπόν και η προηγούμενη και η τωρινή δημοτική αρχή, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στο να έχει κατακτήσει η Χώρα τον τίτλο της πιο βρώμικης πόλης. Και τον τίτλο τον δίνουμε εμείς οι πολίτες και όχι οι κάθε λογής εγκάθετοι αμοιβόμενοι και τα πάσης φύσεως παπαγαλάκια. Επαναλαμβάνω η ευθύνη στα ίσα και για την προηγούμενη και για την τωρινή αρχή. Εκπτώσεις στις παραλείψεις δεν γίνονται. Σχετικά με το θέμα σκέπτομαι απλώς τι θα είχε γίνει στο τμήμα της Παλιάς Πόλης, αν δεν υπήρχε ο γνωστός άγνωστος. Ένας τέτοιος που λείπει και για την υπόλοιπη Άνδρο.

ΥΓ. Και για να μην νομίζουν κάποιοι ότι κοιμόμαστε, συντόμως και πριν αρχίσουν οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις, θα ασχοληθούμε και με το θέμα μιας δημοσκόπησης και με το θέμα της συμπεριφοράς προς αυτούς που ποικιλοτρόπως ξελασπώνουν Αρχές και μετά υποχρεώνονται να κατέβουν από το πλοίο, έστω και αν προτιμούν οι ίδιοι την ανοιχτή θάλασσα.

 

8 Σχόλια

  • Εύστοχες οι παρατηρήσεις του κυρίου Πομόνη και τα θέματα που θίγει, γνωστά σε όλους! Ελα όμως που δεν σηκώνεται κανείς από τον καναπέ του να δράσει.. Να πει τι γίνεται? Ανακύκλωση δεν υπάρχει, πλην του χαρτιού που μαζεύεται σχετικά πιο εύκολα και αποφέρει ευρώπουλα σε ορισμένους! Τα υπόλοιπα υλικά αναμειγνύονται με τα κοινά απορρίματα και μη πει κανεις αρμόδιος το αντίθετο! Για το parking πιστεύουμε οτι το παλιό ελικοδρόμιο, η περιοχή γύρω απο το λύκειο με την κατηφόρα κι οι ελάχιστες θέσεις στους Ανεμόμυλους αρκούν. Κοιμόμαστε όρθιοι! Για να περπατήσει μια οικογένεια ή μικρή παρεα στον πεζόδρομο πηγαίνοντας προς την πλατεία του Ναύτη ή στην κάτω πλατεία για να πιεί καφέ (υπάρχουν κι εκεί επιχειρήσεις καφεστίασης δήμαρχε να ξέρετε), πρέπει να οδηγήσει κοντα μισή ώρα μέχρι να βρεί θέση parking. Αν βρει! Θα πει κάποιος, μα έγινε στο παραπόρτι κοντά στο ποτάμι. Να ανεβεί μόνος του λοιπόν με τα πόδια είτε κάνοντας το γυρο της μισής σχεδόν περιοχής, είτε από τα σκαλιά που οδηγούν στην κάτω πλατεία, μοιάζοντας σαν σύγχρονος γολγοθάς κατά τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Να μην αναφέρουμε τα πάσης φύσεως τουριστικά λεωφορεία που δεν γνωρίζουν που να αποβιβάσουν τον κόσμο και πως να φύγουν εκτος πόλης για να σταθμεύσουν. Διαφήμιση όμως για το νησί γίνεται ταυτόχρονα, ώστε να υποδεχθούμε περισσότερο κόσμο. Με ποιές υποδομές άραγε?

  • Τώρα μάλιστα Θες να πας στην Χώρα πχ στην Τράπεζα άντε βρες να παρκάρεις….Και ένα δεύτερο σε σχέση με σκουπίδια και κάδους. Πριν ένα -δύο χρόνια τηλεφώνησα στον Δήμο να μετακινήσουν κάποιους κάδους στο Κόρθι στην παραλία Βίντσι γιατί ο κόσμος που θέλει να καθίσει στα πεζούλια ”’απολαμβάνει’ ”τις ”’ευωδίες’ ‘των κάδων. Μου απάντησαν ότι πρέπει να περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο…..Υπάρχει περίπτωση να πάει ο τόπος μπροστά;;;;;;;;;;;;;

  • Επιτέλους μια λογική και ψύχραιμη τοποθέτηση γιατί έχουμε βαρεθεί τους εγκάθετους εκατέρωθεν! Οι μεν τα βρίσκουν όλα τέλεια καμωμένα από την παρούσα διοίκηση και οι δε χρησιμοποιούν την γνωστή καραμέλα ότι για όλα ακόμα και της προηγούμενης τετραετίας ευθύνεται πάλι ο Λοτσάρης που τότε ήταν έπαρχος. Πρέπει να καταλάβουν αμφότεροι ότι δεν πείθουν πλέον ούτε είναι ικανοί να δημιουργήσουν κλίμα. Ως απλοί πολίτες μη προσκείμενοι σε οιαδήποτε παράταξη, έχουμε και μάτια και μνήμη και κρίση και δεν δεχόμαστε χειραγώγηση!

  • Εμείς στην κάτω γειτονιά εδω και μερικές ημέρες αντικρύζουμε ένα αισχρό θέαμα.
    Στην θέση των απομακρυθέντων κάδων συλλογής, οικιακών αποβλήτων, αριστερά,της κεντρικής σκάλας,η οποία οδηγεί απο την πλατεία του ερειπομένου” Ξενία ” στην Αγορά, ρίχνονται απο απαίδευτους και αδιάφορους ανδριώτες αλλά και επισκέπτες, ” χύμα ” σε σακούλες,τα σκουπίδια τους.
    Επιπροσθέτως οι εναπομείναντες κίτρινοι κάδοι για προιόντα ανακύκλωσης, χρησιμοποιούνται για την απόρριψη κάθε είδους οικιακών σκουπιδιών.
    Ας τοποθετηθεί μια ενημερωτική πινακίδα στον χώρο αυτό, η οποία να λέει Κάδοι σκουπιδιών στο παλαιό ελικοδρόμειο.
    Να μεταφερθούν και οι κίτρινοι κάδοι στο παλαιό ελικοδρόμειο, ούτως ώστε να μη χρησιμοποιούνται ως κάδοι οικιακών σκουπιδιών, επειδή έτσι βολευει κάποιους.
    Μόνον έτσι θα περιοριστεί η βρωμιά και δυσωδία της περιοχής.
    Kατ αρχάς, η Ενημέρωση , και κλείσιμο του παραθύρου για την εναλλακτική χρήση των κάδων ανακύλωσης ως κάδων ” tuti fruti “

  • Για το ζήτημα των αναγκαίων χώρων στάθμευσης – εποχιακά για το καλοκαίρι – θα συμφωνήσω με τους γράφοντες απλά θα προσθέσω – ενημερώσω ότι ως Μελετητής Μηχανικός έχω προτείνει 2 δραστικές λύσεις – έργα πολυεπίπεδων χώρων, ένα στην πλαγιά απέναντι από το Κέντρο Υγείας και μέχρι το Γυμναστήριο – Ανοικτού τύπου με διαμόρφωση των επιπέδων ως “αιμασιές” με φυτοκάλυψη για ηλιοπροστασία σε μεταλλικές πέργολες (μιλάω για 150 με 200 θέσεις ΙΧ) καθώς και πολυόροφου γκαράζ μεταξύ Κτιρίου Κυδωνιέως και Λυκείου (3 όροφοι υπέργεια σε κλιμακωτή διάταξη) και 3 υπόγεια) για άλλα 90- 120 ΙΧ. Τα κονδύλια να αναζητηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Σταθερότητας της Ε.Ε.

  • Προτείνω ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα σύστημα park & ride. Δηλαδή παρκάρεις το αυτοκίνητό σου σε πάρκινγκ εκτός Χώρας και υπάρχει ηλεκτρικό μεταφορικό μέσο το οποίο σε αφήνει στην πλατεία των λεωφορείων. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το κόστος κατασκευής του πάρκινγκ εκτός Χώρας θα ήταν οικονομικότερο και τα μεταφορικά μέσα αλλά και του πάρκινγκ θα μπορούσαν καλυφθούν είτε από κονδύλια ΕΕ ή σε μορφή ΣΔΙΤ. Επίσης ο Δήμος θα μπορούσε να ενοικιάσει τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει σε ιδιώτες οι οποίοι θα μπορούσαν να μεταφέρουν άτομα κατά μήκος της αγοράς με κάποιο προσυμφωνημένο κόστος. Τέλος θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε κάποια σημεία αλλά και στο προαναφερόμενο πάρκινγκ, φορτιστές ηλεκτρικών ή plug in hybrid αυτοκινήτων.

  • Συμφωνώ μαζί σου φίλε και συνομήλικε Γιώργο Ν., με κάποιες όμως μικρές αμφιβολίες – για παράδειγμα τι θα γίνεται τις βραδυνές ώρες που κάποιοι θα θέλουν να επισκεφθούν την Χώρα ; Ποιός οδηγός- δημοτικός υπάλληλος θα λειτουργεί το ηλεκτροκίνητο όχημα διαμεταβίβασης ; Εδώ δεν διαθέτουν οδηγούς για τα υπάρχοντα ηλεκτροκίνητα (6 διθεσια, 2 τετραθέσια και 1 14 θέσεων) που έλαβαν ως “δωρεάν” χορηγία της Νορβηγικής Κυβέρνησης, ώστε να μεταφέρουν ΑμεΑ (σαν εμένα και πολλούς άλλους) και υπερήλικες , κατα μήκος της Αγοράς, και μας καταντούν “επαίτες” των 2 οδηγών…… Πιο δραματικό βέβαια ότι δεν επαρκούν οι οδηγοί για τα ασθενοφόρα του Κ.Υ. Άνδρου ! Μάθετε και κάτι που ελάχιστοι γνωρίζατε – στο Ρυμοτομικό Σχέδιο του 1987 για την Άνδρο, προβλεπόταν Χώρος Στάθμευσης Μεγάλων οχημάτων – λεωφορείων και φορτηγών σε μεγάλη έκταση Νότια του λόφου των Ανεμομύλων και πλησίον του ποταμού – που φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε , προφανώς γιατί δεν βρέθηκαν κονδύλια (διαθέτω τα πλήρη Χωροταξικά σχέδια) !!

  • Φρατζεσκο μου γιατί να είναι δημοτικοί υπάλληλοι; Ας δώσει την δυνατότητα σε ιδιώτες να διαγωνιστούν για τα οχήματα και να τα λειτουργούν σαν «ταξί» με συγκεκριμένες προδιαγραφές και απαιτήσεις όπως η μεταφορά ΑΜΕΑ ή υπερηλίκων με μια χαμηλή προσυμφωνημένα τιμή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio