Νέα

Η έκθεση του Χρόνη Μπότσογλου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου

Η Πρόεδρος του Μουσείου Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή Fleurette Καραδόντη καλωσορίζει τους πρώτους επισκέπτες της έκθεσης

Φέτος  το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο, αναδρομική έκθεση του έργου του Χρόνη Μπότσογλου, ενός από τους σημαντικότερους παραστατικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Όπως τόνισε η επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau στην έκθεση που έχει τίτλο  “Χρόνης Μπότσογλου. Η αδιάλλακτη ειλικρίνεια της ενσυναίσθησης”  παρουσιάζονται  περισσότερα από εκατό έργα, σχέδια με μολύβι, παστέλ, ελαιογραφίες, ακουαρέλες, μπρούντζινα, ορειχάλκινα και γύψινα, τα οποία καλύπτουν εξήντα πέντε χρόνια μιας εξαιρετικά γόνιμης καλλιτεχνικής διαδρομής.

Η έκθεση χωρίζεται στις θεματικές Τοπία, Νεανικά Έργα, Έρως, Το πέρασμα από τον ρεαλισμό στον υπαρξισμό, “Ζωγραφίζω ανθρώπους επειδή είναι το ωραιότερο πράγμα που υπάρχει”, Μια προσωπική Νέκυια και Αναφορές.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις για το κοινό σε ελληνικά και αγγλικά (για τον μήνα Αύγουστο) καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά διαφορετικών ηλικιών και οικογενειακές ξεναγήσεις από μέσα Ιουλίου έως τέλη Αυγούστου.

Η φετινή αυτή έκθεση αποδεικνύει ότι το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και τα μουσεία του, από το 1980, αποτελούν και θα συνεχίσουν ν’αποτελούν  τον θεμέλιο λίθο της πολιτιστικής ταυτότητας της Άνδρου

2 Ιουλίου – 1 Οκτωβρίου 2023 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Χώρας της Άνδρου.

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau, Υπεύθυνη Συλλογής Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11.00-15.00 και 18.00-21.00, Δευτέρα 11.00-15.00, Δευτέρα απόγευμα και Τρίτη: κλειστά

 

Η επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau

 

Info: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Χώρα, Άνδρος, 22820 22444) | 2/7-1/10 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Κυρ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ. & 6-9 μ.μ., Δευ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio