Νέα

Αναστασία Σκόρδου: Είναι στο χέρι μας και στην Άνδρο, έμφυλη βία, μην προσπερνάς

Είναι στο χέρι μας και στην Άνδρο

] Το Σάββατο 11/3 /23 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Άνδρου έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για την έμφυλη βία, που διοργανώθηκε από την ΕΠΑΨΥ, υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου. Παρακολουθήσαμε τις εισηγήσεις της ψυχολόγου, υπεύθυνης του έργου, Αλεξάνδρας Πάλλη και της συμβούλου της γυναικείας ενδυνάμωσης Μαργαρίτας Χαλά που μας ανέλυσαν όλες τις πτυχές του θέματος και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η σιωπή και η απόκρυψη δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του φαινομένου και ότι οφείλουμε όλοι να μιλάμε, να ενημερώνουμε και να καταγγέλλουμε κάθε πράξη βίας που συντελείται στο περιβάλλον μας.

Επίσης παρακολουθήσαμε τρεις μαθητές/τριες της ομάδας ρητορικής που μας διάβασαν πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες τους πάνω στο θέμα. Και στη συνέχεια είδαμε μια μικρή ταινία γυναικείας ενδυνάμωσης και ακολούθησε συζήτηση. Σ’ αυτήν συμμετείχαμε κι εμείς ως Σύλλογος Γυναικών Κορθίου, με την πρόεδρό μας κ. Βάσω Καρατζοπούλου και με δική μου παρέμβαση με θέμα την έμφυλη βία από τη σκοπιά μιας Ανδριώτισσας με αναφορά στις ιδιαιτερότητες της τοπικής μας κοινωνίας.
Προσωπικά, ταυτίστηκα απόλυτα με μια φράση της κ. Μαργαρίτας Χαλά που είπε ότι θα ήθελε να μην υπήρχε ανάγκη για μια τέτοια ημερίδα, αλλά να είχαμε συγκεντρωθεί για να τιμήσουμε τα επιτεύγματα των γυναικών σε μια κοινωνία ισότητας και ασφάλειας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio