Νέα

Συνάντηση κατοίκων Στραπουριών και Λαμύρων με τον Δήμαρχο για την γεώτρηση στου Βαλαχά

Την  Δευτέρα , 21/02/2023 ,  κάτοικοι  και καταγόμενοι  από την περιοχή των Στραπουργιών και της Κοινότητας Λαμύρων , προσήλθαν  σε συνάντηση μετά του Δημάρχου Άνδρου  κ. Δημητρίου  Λοτσάρη, του  Αντιδημάρχου  κ. Δημητρίου  Γιαννίση, του συμβούλου κ, Κυριάκου Θωμά  και των  τεχνικών  συμβούλων του Δήμου σχετικά με το έργο της διάνοιξης  της αδειοδοτημένης από το  έτος 2018 ,  γεώτρησης στην τοποθεσία  «Βαλαχά»στιςΣτραπουριές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ,   οι  δύο πλευρές των  κατοίκων που προσήλθαν και του Δήμου Άνδρου, αναφέρθηκαν  και έκαναν γνωστά στο  ιστορικό της αδειοδότησης,  στις ανάγκες της υδροληψίας  της  ευρύτερης περιοχής, στα προβλήματα  που είναι γνωστά  και  εντείνονται κατά τις περιόδους υψηλής κατανάλωσης    τα οποία μειώνουν την αποδοτικότητα του υφιστάμενου συστήματος για την μεγίστη αποθήκευση και διάθεση του νερού .

Οι προσελθόντες στην συνάντηση κάτοικοι  , εξέφρασαν  τις προσωπικές τους εκτιμήσεις για τους κινδύνους  που κατ’ αυτούς ελλοχεύουν  από την διάνοιξη  της γεώτρησης έως του επιτρεπόμενου μεγάλου βάθους των  250 μέτρων  που θα επηρεάσει σημαντικά  τον υδροφόρο ορίζοντα και τις πηγές που βρίσκονται πλησίον, παραπλεύρως  και στο ανάντι και κατάντι της διάνοιξης.  Σημείωσαν  δε τον ήδη επιβαρυμένο υδροφόρο ορίζοντα  από τις υφιστάμενες ήδη  και ανοιγησόμενες  δημοτικές και ιδιωτικές  γεωτρήσεις στην  ευρύτερη περιοχή .

Κατόπιν αυτών,  η αντιπροσωπεία των  κατοίκων πρόβαλε τα επιχειρήματά της  και δήλωσε την αντίθεσή της για το έργο, ζήτησε την  παύση  των  εργασιών διάνοιξης, που έγινε αποδεκτή από τον Δήμο και μετά από  διαλογική και εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των δύο μερών ,   αποφασίστηκαν από κοινού τα παρακάτω:

  1. Το καθαρισμό των  υφισταμένων  δεκατεσσάρων  κοινοτικών   πηγών υδροληψίας στις Εβρουσές που τροφοδοτούν το κοινοτικό δίκτυο με σκοπό τον εμπλουτισμό του.
  2. Την στενή συνεργασία μεταξύ  του Δήμου Άνδρου , του Τοπικού Συμβουλίου Λαμύρων, της αντιπροσωπείας των κατοίκων  για την  ενημέρωση των μόνιμων και εποχιακών κατοίκων της περιοχής στην καλή διαχείριση και ανοχή στις δυσκολίες της υδροληψίας κατά τους καλοκαιρινούς μέχρι την εύρεση  κατάλληλων λύσεων.
  3. Την συνεργασία του Δήμου και των κατοίκων στην υποβολή προτάσεων , στην  επανεξέταση των υφισταμένων  και μελλοντικών αναγκών του νερού καθώς και την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων,  πλην των  γεωτρήσεων,  όπως η ανάδειξη, επικαιροποίηση  και αξιοποίηση της γνωστής  μελέτης-  πρότασης του καθηγητή κ. Ευάγγελου  Πισσία  για την κατασκευή μικρών φραγμάτων .

 

Η αντιπροσωπεία των  κατοίκων της κοινότητας Λαμύρων , εκφράζουν  την ικανοποίησή τους  για την ανταπόκριση  που είχαν εκ μέρους του Δήμου ‘Ανδρου  ευελπιστούν  στην συνέχιση του καλού κλίματος επικοινωνίας με τον Δήμο , προς όφελος  του κοινού συμφέροντος  και της προστασίας του περιβάλλοντος .

 

Η αντιπροσωπεία των κατοίκων εκ  της κοινότητας Λαμύρων
Χαράλαμπος Αννίσης

Δημήτρης Λουκατάρης

Νικόλαος Περτέσης

Γιαγκουμής Γιαννήσης

Κώστας Αστράς
Αλέξανδρος Κωστής
Ιωάννης Ξανθός

1 Comment

  • Γεώτρηση αδειοδοτημένη από το 2018. Άρα όλα τα είχε έτοιμα η πρώην δημοτική αρχή. Πάει λοιπόν η τωρινή δημοτική αρχή να κάνει ένα έτοιμο ουσιαστικά έργο σε μια περιοχή που έχει πρόβλημα το καλοκαίρι και βγαίνουν οι υποστηρικτές και μελλοντικοί υποψήφιοι με τον Σουσουδη και λένε ανεύθυνους τους τωρινούς!!!! (Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο ή άδικο οι κάτοικοι της περιοχής. Αυτό θα το δουν οι υπεύθυνοι και από τις δύο πλευρές. ΕΓΏ ΆΛΛΩΣΤΕ ΈΧΩ 1 ΕΠΆΓΓΕΛΜΑ. Ούτε ιστορικός είμαι, ούτε μετεωρολόγος, ούτε πολιτικός μηχανικός, ούτε… ούτε… ούτε…)

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio