Αυτές τις μέρες, πλούσια η ροή του νέου ρακιού στις γυάλινες νταμιζάνες , η διαδικασία παραγωγής του ίδια από αρχαιοτάτων χρόνων, ίδια και η απόλαυση του, μόνο τα υλικά του καζανιού διαφέρουν, από τα πήλινα περάσαμε στα χάλκινα, στα ανοξείδωτα και να τώρα τα ανακυκλώσιμα.
Ο ανήσυχος και ευρηματικός παραγωγός έφτιαξε καζάνι ρακιού με ένα μεταλλικό βαρέλι μπύρας, κόλλησε από πάνω μία άχρηστη πια χύτρα ταχύτητας, και με αγορασμένη ψιλή σωλήνα βαλμένη σπιράλ σε πλαστικό βαρέλι για τη ψύξη, βγάζει το φετινό ρακί του. Κόστος κατασκευής 60 ευρώ !
Έχει γίνει και ο μηχανισμός για το άδειασμα και το γέμισμα του καζανιού που βασίζεται στην λειτουργία της μικρής μπετονιέρας αλλά θα εφαρμοστεί του χρόνου.
Και του χρόνου λοιπόν!