Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, το βράδυ έγινε στου “Ζοζέφ” στον Πιτροφό, η πρώτη με τους παραγωγούς συνάντηση εργασίας του προγράμματος ”A local deli” με το οποίο ο Δήμος Άνδρου θα στηρίξει την παραγωγή και την ανταγωνιστικότητα των πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων του νησιού και θα τα γνωρίσει όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και εκτός νησιού.
Μία πρώτη προσπάθεια γνωριμίας με τα τοπικά προϊόντα της Άνδρου είχε κάνει ως Έπαρχος Άνδρου ο τωρινός Δήμαρχος Δ. Λοτσάρης που τώρα θέλει να υλοποιήσει την στηρίξη και προβολή τους έστω και με καθυστέρηση δύο χρόνων λόγω της πανδημίας.
Μίλησε επίσης για την ανάγκη του προγράμματος η Κατερίνα Ρεμούνδου , ιδιοκτήτρια του “Ζοζέφ” και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Γιαννίσης.
Στη συνέχεια μίλησαν για την εμπειρία τους παραγωγοί Ανδριώτικων προϊόντων και επεσήμαναν τις δυσκολίες που βρήκαν στην διαδικασία παραγωγής και κυρίως διάθεσης των προϊόντων τους.
Πλούσια ήταν τα πιάτα που ετοίμασε με τοπικές νοστιμιές και παρουσίασε για κέρασμα στο τέλος η Κατερίνα με αποκορύφωμα την σαλάτα κεράσια με κόλιαντρο.
Σε βίντεο VangLouk , σε λίγο τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση
Βρε πάτε καλά? Ανταγωνιστικότητα μεταξύ των τοπικών προιόντων ???
Δλδ να μην είναι για παράδειγμα ένα δυνατό όνομα με ονομασία προέλευσης όπως για παράδειγμα το “μέλι Άνδρου” απέναντι σε αυτό των Κυθήρων και άλλων τόπων …. οοοοοοχι το μέλι του/της τάδε απέναντι στων άλλων (να τρογώμαστε μεταξύ μας) … κι έπειτα αναρωτιόμαστε γιατί όταν ΄όλοι πάνε μπροστά εμείς είμαστε σταθεροί ή ακόμα και με όπισθεν βηματισμό …
Πολύ απογοητευτικό η ίδια η δημοτική αρχή να έχει δυχαστική στάση!!!
Και μη χειρότερα!