Νέα

19 Σύλλογοι της Άνδρου έκαναν το θαύμα τους, του Πατρίκιου Κωστή

 

Την Πέμπτη του Πάσχα στις 28 Απριλίου έγινε μία ουσιώδης συνάντηση-συζήτηση για το καυτό θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας. Δεκαεννέα σύλλογοι έκαναν το θαύμα τους, με πολύτιμο συντονιστή τον Φιλoπρόοδο Όμιλο Γαυρίου και οικοδεσπότη την Ένωση Ανδρίων που παρείχε την σύνδεση της στο Zoom.

Ομιλητές όπως δικηγόροι, μηχανικοί, περιβαλλοντολόγοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και βουλευτές έδωσαν το στίγμα τους μέσω της τοποθέτησής τους. Πολλοί από αυτούς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, τεκμηριώνοντας μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια τις απόψεις τους. Άλλοι πάλι ήταν απλά γλυκανάλατοι και συγκαταβατικοί, άλλοι αδιάφοροι, άλλοι ’’μία απ’τα ίδια’’ και άλλοι εκτέθηκαν από την κορυφή ως τα νύχια, μη ξέροντας που να κρυφτούν. Αυτά έχει μία συζήτηση. Το χειρότερο από όλα βέβαια ήταν οι απουσίες. Απουσίες τριών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος (Μονογιού, Φόρτωμας και Βρούτσης) και ηχηρότατες απουσίες του Επάρχου Δημήτρη Λάσκαρη και του Δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη. Όλοι τους βέβαια, δεν έλειψαν από την γιορτή της Θεοσκεπάστου, με τα λαμπερά τους ταγιέρ, τις κουστουμιές τους και το rey ban γυαλί. Αγαπητοί βουλευτές. Η απουσία σας, στην προκειμένη περίπτωση, δεν αποτελεί πολιτική πράξη. Συνιστά στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορία προς τα πρόσωπα των ανθρώπων που εκπροσωπείτε και σας εμπιστεύθηκαν.

Αγαπητέ κύριε Λοτσάρη τίποτα δεν σας δικαιολογεί, ότι στείλατε επιστολή πως θα απουσιάσετε λόγω υποχρεώσεων. ‘Έπρεπε να ήσασταν στη θέση σας. Να υποστηρίξετε, να επισημάνετε, να ακούσετε. Αγαπητέ φίλε Δημήτρη Λάσκαρη. Με θλίβεις με την απραξία σου. Λυπάμαι πολύ γιατί σε πίστεψα. Το μόνο που κάνεις είναι να ανεβάζεις stories και φωτογραφίες. Από ουσία μηδέν. Τόσο σοβαρό ζήτημα, κι εσύ, ως Αντιπεριφεριάρχης Ενέργειας να μην παρίστασαι. Απαράδεκτο.

Γκρεμίζεται το νησί και δεν το καταλαβαίνετε. Ή δεν σας ενδιαφέρει.   Η πολιτική, κυρία και κύριοι,  θέλει γνώσεις, τρέξιμο, αξίες και το σημαντικότερο ενσυναίσθηση.

Αυτά ήθελα να γράψω, μετριάζοντας όσο μπορώ τον θυμό και την αγωνία μου. Οι δεκαεννιά σύλλογοι, παρά τους χαλεπούς καιρούς μας, έκαναν το θαύμα τους και μπράβο τους. Οφείλουμε να στηρίξουμε την όποια επερχόμενη ενέργειά τους. Παρακάτω το link με το video της συνάντησης. Θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα για το ποιοι μας διοικούν και πως…

https://www.youtube.com/watch?v=nW590ckSQfA

1 Comment

  • Ο/Η ΞΕΧΑΣΑΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ λέει:

    Αγαπητέ κύριε Κωστή, συμπληρωματικά στο κείμενό σας, θα σχολιάσω πιο σκληρά την στάση των απόντων βουλευτών και των αυτοδιοικητικών: ΕΦΤΥΣΑΝ τους πολίτες που τους ΄τοποθέτησαν στις θεσάρες λόγω των οποίων εμφανίζονται λαμπεροί και ατσαλάκωτοι στις γιορτές μας και κουνούν τον κ…ο τους ως δήθεν σπουδαίοι και ισχυροί. Να το θυμηθούν αυτό όσοι από αυτούς έχουν το θράσος να ξαναδιεκδικήσουν την ψήφο μας. Σε περίπτωση που το ξεχάσουν θα τους το υπενθυμίσουμε εμείς!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio