Νέα

Συγχαρητήρια επιστολή της Πρέσβειρας του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα στην Ελλάδα προς τον Δήμο Άνδρου

Alexandra Politaki, European Climate Pact Ambassador in Greece.

Τηλ. 6946-285.307, Email: [email protected]

Αθήνα 21/3/2022

ΠΡΟΣ

Δήμαρχο Άνδρου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Δημοτικό Συμβούλιο

Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Θέμα: Συγχαρητήρια επιστολή

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενημερώθηκα για την παρουσίαση του Α΄μέρους του σχεδιασμού για την πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου Άνδρου. Θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη συμπερίληψη των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων της Άνδρου στην νέα πολιτιστική ταυτότητα.

Παρακολουθώντας το έργο σας σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον αλλά και τις συνυφασμένες με αυτό δραστηριότητες που το πλαισιώνουν («Διαδρομές Άνδρου»/ αναγνώριση από το European Ramplers Association, προσβασιμότητα και επισκεψιμότητα του σπηλαίου Αλαδινού και σημείων που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον όπως φαράγγια, πηγές, καταρράκτες, αλλά και αρχαίες πόλεις και οικισμοί και διαδρομές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους), με χαρά διαπιστώνω την αντίληψη του ευ ζην μέσα από την ανάδειξη και τη βελτίωση της στενής σχέσης με το περιβάλλον. Αναγνωρίζοντας τη σημασία του περιβάλλοντος και τη στενή σχέση του με το ευ ζην, Δήμοι όπως ο δικός σας αποτελούν μοντέλα του παρόντος και ελπίζουμε να γίνουν οι πρωταγωνιστές του μέλλοντος για το κρίσιμο ζήτημα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής το οποίο μας αφορά και μας περιλαμβάνει όλους. Για τους λόγους αυτούς σας εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου.

Είμαι στη διάθεσή σας για όποια ενέργεια και πρωτοβουλία, ενημέρωση και ανταλλαγή ιδεών, μπορούν να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και δράση σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή, στην καλλιέργεια μιας κλιματικής συνείδησης και σε μία πιο βιώσιμη Ευρώπη για όλους.

Με εκτίμηση

Δρ. Αλεξάνδρα Πολιτάκη,

Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα στην Ελλάδα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio