Νέα

Ο Μηνάς Γκούμας γράφει για μία καταγγελία από το Φιλοζωικό Σωματείο Άνδρου για άθλιες συνθήκες διαβίωσης τριών κυνηγόσκυλων”

Σήμερα έγινε καταγγελία σ’ ένα κάτοικο του νησιού απ’ την Φιλοζωική Άνδρου για την άθλια κατάσταση στην οποία εκρατούντο τρία κυνηγόσκυλα σ’ ένα χώρο με σκουπίδια και πεσμένη σκεπή. Με την Αστυνομία και τρία μέλη της φιλοζωικής επισκεφθήκαμε το μέρος όπου τα φύλαγε. Το ένα κατασχέθηκε, για τα άλλα δύο υποχρεώθηκε να συμμαζέψει το καταφύγιό τους και θα πληρώσει πρόστιμο για εγκατάλειψη ενός τρίτου, που πήγε και το έδεσε έξω απ’ το καταφύγιο της φιλοζωικής διότι, προφανώς, δεν του ήταν πλέον χρήσιμο.
Οι δικαιολογίες και η δήθεν άγνοια, που υποστήριζε πως είχε για το μη τσιπάρισμα και την στείρωση των σκυλιών του, δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν απ’ την Αστυνομία κι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, όπου θα κληθεί να πληρώσει βαρύ πρόστιμο.
Εύχομαι κι ελπίζω πως το σημερινό συμβάν θα ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία κι οι συμπατριώτες μας να συμμορφωθούν στους νόμους, που, από αρχάς Μαρτίου, ισχύουν επιτέλους και στην Πατρίδα μας.
Θερμά ευχαριστούμε την Αστυνομία για την άμεση κινητοποίηση, ιδιαιτέρως την καινούργια Διοικητή και τον Γιάννη τον αστυνομικό, και γνωστό φιλόζωο, που μας βοήθησαν.

Όταν αντίκρισα το άθλιο καταφύγιο, όπου τα καημένα ήταν κλεισμένα σ’ ένα χώρο μόνα τους, προς στιγμήν το μυαλό μου πήγε στα δικά μου που είναι ελευθέρα, κάθονται αναπαυτικά στους καναπέδες, τρώμε μαζί, βλέπουμε τηλεόραση μαζί και κοιμόμαστε όλοι μαζί σ’ ένα κρεββάτι αγκαλιά. Πόσο τυχερά είναι…

 

Μηνάς Γκούμας

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio