Νέα

Ως πότε θα αναπνέουμε την κάπνα της χωματερής;

 

Από τις 25 Νοεμβρίου 2021 που μπήκε η φωτιά στη χωματερή της Σταυροπέδας και μέχρι τώρα, 22 Φεβρουαρίου 2022, όταν είναι καλοσύνη ή φυσάει νοτιάς, όλη η περιοχή ανατολικά της Σταυροπέδας γεμίζει κάπνα που ταξιδεύει όλη τη ρεματιά μέχρι τη θάλασσα της Χώρας.

Όλα τα χωριά, Πιτροφός Ζαγανιάρης, Πέρα Χωριά, Μεσαριά, Στραπουριές, Μαίνητες και Χώρα αναπνέουν αυτή τη γεμάτη διοξίνες δύσοσμη κάπνα.  Καμία σχέση αυτή η μυρωδιά με τις φωτιές στα κτήματα με τα χόρτα και τα κλαδέματα και δεν είναι η πρώτη φορά που τη μυρίζουμε, από τότε που τα σκουπίδια πήγαν στη Σταυροπέδα  συχνά πυκνά η λύση είναι η φωτιά που αυτή και η κάπνα της  κρατούσε δύο τρεις μέρες, άντε μία εβδομάδα, αλλά τρεις μήνες όπως τώρα ποτέ.

Δύσοσμη και θολή η χαρά Θεού μέρα, τα παράθυρα τ΄ανοίγουμε μόνο με το βοριά, κι΄ας έχει χιονόνερο, το ίδιο και με το άπλωμα της μπουγάδας.

Τι κι΄αν έπεσαν βροχές και καλά χιόνια, μόλις φυσήξει νοτιάς, νάτη η απαίσια μυρωδιά, η δύσπνοια, το τσίμπημα  στον ουρανίσκο, τα ρούχα που το βράδυ μυρίζουν.

Εύκολη και σωτήρια λύση  η φωτιά για την εξαφάνιση των σκουπιδιών, για το σβήσιμό της δεν υπάρχει λύση; Όλα τα βουνά και οι έρημες περιοχές της Άνδρου έχουν γεμίσει μπάζα από παράνομες και νόμιμες εκσκαφές, χάθηκαν να πέσουν λίγα στη χωματερή;

Το  ότι οι μελέτες για τον ΧΥΤΥ πρέπει να ωριμάσουν καμιά 10 χρόνια το εμπεδώσαμε, μέχρι τότε η Χώρα και τα χωριά της θα υποφέρουν έτσι;

τόση αδιαφορία και περιφρόνηση;

2 Σχόλια

  • ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ !!!ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΟΦΙΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ … ΣΤΕΙΛΤΕΤΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΡΧΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ….ΣΤΕΙΛΤΕΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΜΑΤΑ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΠΕΡΑ …. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΓΑΛΤΕΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΖΑΒΑΝΤΡΙΩΤΕΣ …. ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΕΠΑΡΧΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΑΠΟ ΒΑΚΟΝΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ … ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΙΑ ΠΤΙΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΠΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΩΣΕΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΥΛΑΚΙ ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΛΙΓΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΠΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΥΚΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ …. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΘΕΙ ΖΗΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΠΑΘΕΙ ΛΑΣΤΙΧΟ Η ΣΠΑΣΕΙ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΥΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗ … ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ..

  • Η αδιαφορία πλέον είναι εγκληματική! Επί τρεις μήνες καίγονται σκουπίδια, τα δεματοποιημένα, λέει, και δεν ανοίγει ρουθούνι. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πάμπολα, θα σταθώ όμως σε λίγα:
    Γιατί δεν απομακρύνονται από την Άνδρο τα σκουπίδια προς τον ΧΥΤΥ Μυκόνου, όπως προβλέπεται από την υπογεγραμμένη εργολαβία;
    Γιατί ο ΧΥΤΥ Άνδρου έχει βαλτώσει; Ο κύριος Λοτσαρης βάζει το πολιτικό κόστος πάνω από το όφελος της Άνδρου όπως έκανε και σαν ‘Επαρχος;
    Οι ελεγκτικές υπηρεσίες τι έχουν κάνει όλο αυτό το τρίμηνο;
    Επειδή οι κάτοικοι πνιγόμαστε από τα δηλητηριώδη αέρια της καιόμενης χωματερής υποσχόμαστε δημοσιότητα εθνικής εμβέλειας σε κάθε αιρετό αλλά και υπηρεσιακό παράγοντα που με τις παραλείψεις του παίζει αυτό το εγκληματικό παιχνίδι εις βάρος της υγείας μας και επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια .

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio