Νέα

Οι αγώνες της Α.Ε.Κ. με τον Ανδριακό Ο. Φ. τη δεκαετία του ΄60

Η ομάδα της ΑΕΚ είχε πολύ καλές σχέσεις με την ομάδα του Ανδριακού Ο.Φ, χάρη στον Ανδριώτη εφοπλιστή και επίτιμο πρόεδρό της αείμνηστο Μιχάλη Τρικόγλου. Συχνά πυκνά η ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα της ταξίδευε στο καταπράσινο νησί των Κυκλάδων και έδινε φιλικούς αγώνες την εποχή που δεν υπήρχε επίσημο πρωτάθλημα στο Νομό μας.  Οι αγώνες διεξάγονταν στο Εμπειρίκειον Γυμναστήριο (σημερινή έδρα του μπασκετικού Α.Ο Άνδρου) και οι ομάδες έπαιζαν με εννέα παίκτες.

 

Στην δεκαετία του 1960 ταξίδεψε στην Άνδρο και έδωσε φιλικό αγώνα η πρώτη ομάδα της ΑΕΚ με τον Ανδριακό σε ένα ιστορικό αγώνα όπως φαίνεται  στην σπάνια φωτογραφία των δύο ομάδων πριν ξεκινήσει.  Μέλος εκείνης της σπουδαίας ομάδας ήταν ο αείμνηστος Στέλιος Σεραφείδης ο οποίος διακρίνεται δεύτερος από δεξιά στην κάτω σειρά.

Για την ιστορία δεύτερος από αριστερά στους όρθιους φαίνεται ένας άλλος μεγάλος παίκτης της ΑΕΚ ο  Κώστας Νεστορίδης.

Ευχαριστώ τον φίλο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ανδριακού Βασίλη Ξένο (πρώτος πάνω δεξιά) που έχει στην κατοχή του την συγκεκριμένη φωτογραφία και μου επέτρεψε να φωτογραφίσω.

Αντώνης Σολάρης

1 Comment

  • Και αν θυμαμαι καλα , το σκορ ηταν 7-1, με τον Μαντζαβελακη (Νικο) να βαζει το “γκολ της τιμης”

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio