Της Evageline Plakas
To Hellenic Daily News παρευρέθηκε σε μια… ελληνική παρέα στο Κονέκτικατ με πολύ τσίπουρο!
Ο κύριος Ζερβός και ο κύριος Ζαχαριαδης μας περιέγραψαν αναλυτικά πως γίνονται τα τσίπουρα εδώ και 50 χρόνια, με την παράδοση από τον τόπο καταγωγής τους, την Άνδρο!
“Στην Άνδρο αγοράζουμε τα σταφύλια, τα στύβουμε στο μηχάνημα -τα παλιά χρόνια τα πατούσαμε- και τα αφήνουμε τέσσερις με πέντε βδομάδες να βράσουν, να κάνουν σπιρτάδα.Τα παλιά τα χρόνια τους βάζανε ενα κεράκι, άμα η φλόγα έκαιγε σταθερά, τότε θα έβγαινε αλκοόλ, όταν τρεμόπαιζε, δεν ήταν έτοιμα. Έτσι, γνώριζαν ποτέ ήταν έτοιμα. Η διαδικασία διαρκεί τέσσερις με πέντε εβδομάδες, ανάλογα με το καιρό, ενώ τα έχουμε σε σταθερή θερμοκρασία ώστε να μην σταματήσει το βράσιμο. Εάν σταματήσει, τότε η διαδικασία θα έπρεπε να αρχίσει από την αρχή.”
https://www.hellenicdailynewsny.com/in-house/rakokazana-sto-konektikat-tis-amerikis-apo-andriotes