Νέα

Πέμπτη, 16/9, 8:30μμ, σινέ αυλή η κομεντί “Διαζύγιο με Προθεσμία” με τον Κάρι Γκραντ

 
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου8:30 – Αυλή Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου

Διαζύγιο με Προθεσμία

Aμερικανική κομεντί 1937 | Έγχρ. | Διάρκεια: 91′
σκηνοθεσία Λίο ΜακΚάρεϊ
με τους: Κάρι Γκραντ, Ραλφ Μπέλαμι, Αϊρίν Ντουν. 
Ο Τζέρι επιστρέφει από ένα ταξίδι στο σπίτι του, όμως η γυναίκα του απουσιάζει. Λίγο αργότερα η σύζυγός του Λούσι κάνει θεαματική είσοδο με τη συνοδεία… του δάσκαλου φωνητικής. Με την αμφιβολία της απιστίας να έχει τρυπώσει για τα καλά στη ζωή του ζευγαριού, ο Τζέρι και η Λούσι αποφασίζουν να χωρίσουν. Οι δυο τους θα αρχίζουν να αναζητούν νέους ερωτικούς συντρόφους, χωρίς όμως να βρίσκουν το ιδανικό ταίρι. Κανένας δεν κάνει το βήμα για επαναπροσέγγιση κι κάπως έτσι θα αρχίσει μια σειρά από ξεκαρδιστικές παρεξηγήσεις. Ο καθένας τους αρραβωνιάζεται κι ο καθένας σαμποτάρει τον αρραβώνα του άλλου – ο Τζέρι με μια κοσμοπολίτισσα κληρονόμο και η Λούσι μ’έναν συγκρατημένο εκατομμυριούχο από την Οκλαχόμα που ζει με τη μητέρα του στο απέναντι διαμέρισμα.

Από την αστείρευτη, αφοπλιστική γοητεία του Γκραντ, μέχρι τη δροσερή σατανική επιθετική πολιτική της Ιρένε Νταν και από τις σαρδόνιες ατάκες που πέφτουν σαν βροχή – ίδιον μιας υψηλής κοινωνίας που χτυπάει κάτω από τη μέση με τις λέξεις -, το «Διαζύγιο με Προθεσμία» διαθέτει μια σειρά από κλασικές σκηνές (οι περισσότερες εμπλέκουν ευφυώς τον αξιολάτρευτο σκύλο του ζευγαριού, μερικά καπέλα και ένα ρολόι – κούκο) αλλά κυρίως μια αβάσταχτη ελαφρότητα που κάνει το φιλμ να ίπταται σαν ένα σχόλιο πάνω στις τάξεις, τον έρωτα και τα παιχνίδια της καρδιάς.The Awful Truth. 1937. Directed by Leo McCarey | MoMA

Τόσο απολαυστικό που 70 και παραπάνω χρόνια παραμένει μια αδιάσειστη απόδειξη πως, κόντρα στις προλήψεις και τη σοβαροφάνεια με τις οποίες το σινεμά φρόντισε να βαρύνει μέσα στα χρόνια το χωρισμό ενός ζευγαριού, ένα διαζύγιο μπορεί να είναι μια άκρως διασκεδαστική εμπειρία. Και ίσως ο μοναδικός τρόπος για να ξαναερωτευτείς τον ίδιο ακριβώς άνθρωπο που μόλις χώρισες!

Αφήστε ένα σχόλιο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε καθημερινά τα νέα μας καταχωρίστε το email σας στην παρακάτω φόρμα.
Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Video της Ημέρας

Αρχείο

Βρείτε μας και στα Socia Media

© 2018 - 2023 | Ο Περίγυρος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Άνδρου | Crafted by  Spirilio